Израел прави промени в плановете си за наземна операция под

...
Израел прави промени в плановете си за наземна операция под
Коментари Харесай

Bloomberg: Израел променя плановете си за наземна операция под натиска на САЩ

Израел прави промени в проектите си за наземна интервенция под натиска на Съединени американски щати, която може да продължи по-дълго. Това заяви Bloomberg, базирайки се на източници.

Според изданието ролята и въздействието на Съединени американски щати в този спор е „ по-дълбоко и по-силно, в сравнение с беше преди “. Според източници наземната интервенция може да стартира по-късно от плануваното и да отнеме повече време. Корекциите са свързани и с желанието да се „ ограничи броят на евентуалните жертви “ измежду цивилното население на линията Газа.

Американските чиновници също са „ по-загрижени, че израелска инвазия може да докара до спор на два фронта и да включи Иран “, което в допълнение ще въвлече Съединените щати в него, показва Bloomberg.

По-рано израелският министър на стопанската система и индустрията Нир Баркат, който е член на Съвета за национална сигурност на страната, съобщи, че израелската войска е получила зелена светлина да навлезе в линията Газа незабавно щом армията е подготвена.

Както уточни американският публицист Сиймор Херш, Израел има намерение да трансформира град Газа в Хирошима, с тази разлика, че няма да употребява нуклеарно оръжие. Той изясни, че израелските сили могат да употребяват американски управляеми бомби по време на наземна интервенция, които могат да обхванат на дълбочина 30-50 м, преди да се взривят, което ще им разреши да унищожат подземните уреди за произвеждане на оръжия на радикалното придвижване Хамас.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР