Израел подсили своите войски, разположени на северната граница на страната

...
Израел подсили своите войски, разположени на северната граница на страната
Коментари Харесай

Израел: Армията може да се справи с конфликт на два или повече фронта

Израел укрепи своите войски, ситуирани на северната граница на страната с Ливан, след дни на набези, подхванати от подкрепяната от Иран шиитска милиция " Хизбула ", съобщи ДПА.

" Хизбула " се опита да отклони оперативните ни старания от южната част на страната с няколко огневи офанзиви през вчерашния ден ", съобщи през днешния ден представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Това е направено по напътствие на Иран и с негова поддръжка, " застрашавайки ливанската страна и нейните жители ", добави той.

Израел ще отговори уверено на всяко нахлуване на своя територия, акцентира Хагари. Той увери, че израелската войска е в положение да се оправи с спор на два или повече фронта.

От няколко дни Израел нанася въздушни удари по линията Газа след невижданата изненадваща офанзива на бойци на " Хамас " против израелски гранични региони на 7 октомври, отбелязва ДПА.

Въпреки че главната цел сега е линията Газа, съгласно Хагари израелските сили пазят и за възможни по-нататъшни борби, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако " Хизбула " направи грешката да ни подложи на тестване, отговорът ще бъде гибелен ", сподели той.

През последните дни на границата сред Израел и Ливан неколкократно имаше конфликти, при които бяха убити няколко души. Това подхрани опасенията за евентуална ескалация на насилието в района, показва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР