Израел обяви положение на война“, докато армията му продължава да

...
Израел обяви положение на война“, докато армията му продължава да
Коментари Харесай

Израел обявява състояние на война, атаките срещу Газа се засилват

Израел разгласи „ състояние на война “, до момента в който армията му продължава да се изправя против палестински бойци в няколко региона в Южен Израел.

Това идва ден след изненадващо нахлуване от бригадите Ал-Касам, въоръженото крило на Хамас, палестинската формация, която ръководи линията Газа.

В неделя ливанската въоръжена формация Хизбула съобщи, че е направила минометни офанзиви против окупираните ферми Шебаа в символ на взаимност с Хамас; Израел сподели, че е дал отговор с артилерия.

Ескалацията идва на фона на възходящите упования, че Израел ще стартира сухопътна инвазия в Газа, откакто израелският министър председател Бенямин Нетаняху заплаши да трансформира обсадения палестински анклав в „ необитаем остров “.

Последният брой на смъртните случаи възлиза на 370 палестинци, съгласно здравни служители; и минимум 600 израелци, съгласно известия в медиите.

Хамас съобщи, че е почнал своята широкомащабна интервенция в отговор на продължаващата грубост от страна на Израел и неговата окупационна администрация против палестинците.

Това включва наблюдаване, до момента в който израелските заселници подхващат насилствени офанзиви против палестински села и квартали; атакувайки богомолци в джамията Ал-Акса и убивайки обезпокоителен брой палестинци тази година.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР