Израел обяви, че предприема стъпки за засилване на потока от

...
Израел обяви, че предприема стъпки за засилване на потока от
Коментари Харесай

Израел отваря пункт на границата с Газа, взема мерки да засили потока от помощи

Израел разгласи, че подхваща стъпки за усилване на потока от филантропична помощ към линията Газа, в това число наново отваряне на значим граничен пункт, съобщи БНР.

Временно ще бъде отворен пунктът Ерез в северната част на Ивицата Газа, за първи път от началото на войната. Преди нея, той беше единственият терминал за хората, преминаващи към и напускащи палестинския анклав. Израел ще позволи и на пристанището Ашдод краткотрайно да се обработват филантропичните доставки за Газа. Повече помощи от Йордания ще могат да влизат през пропускателния пункт Керем Шалом. Не се прецизират обаче количествата или типът на продуктите, които ще бъдат допускани.

Плановете бяха оповестени от кабинета на израелския министър председател Бенямин Нетаняху няколко часа след телефонен диалог с американския президент Джо Байдън, в който той е декларирал, че американската поддръжка зависи от това Тел Авив да предприеме повече дейности за отбраната на цивилните и филантропичните служащи.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви, че американската поддръжка за Израел остава твърда, само че и че методът на отбрана против " Хамас " би трябвало да се промени.

Кърби очерта настояванията на администрацията на президента Байдън за фрапантно възстановяване на филантропичните условия в Ивицата Газа:

" Президентът Байдън беше явен за потребността Израел да разгласи и да вкара поредност от съответни и измерими стъпки за справяне с вредите върху гражданското население, филантропичните компликации и сигурността на филантропичните служащи. Той беше явен, че американската политика във връзка с Ивицата Газа ще се дефинира от оценката ни за незабавните дейности на Израел по тези стъпки. Той акцентира, че неотложно преустановяване на огъня е от значимо значение за стабилизирането и подобряването на филантропичната ситуцация и отбраната на почтените цивилни. "

Обявените от Израел стъпки бяха приветствани от американския държавен секретар Антъни Блинкън, който прикани за резултати:
" Очакваме да забележим през идните дни и седмици градуиране по приоритет, растяща филантропична помощ, нейното поддържане и изпращане до хората, които се нуждаят от нея, сигурност и сигурност за хората, които обезпечават помощ и оптимално усъвършенстване на напъните за отбраната на цивилните. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР