Израел обвини днес Иран, че е откраднал поверителни документи на

...
Израел обвини днес Иран, че е откраднал поверителни документи на
Коментари Харесай

Израел обвинява Иран, че е откраднал документи на МААЕ

Израел упрекна през днешния ден Иран, че е откраднал поверителни документи на Международната организация за атомна сила (МААЕ), с цел да ги употребява за укриване на доказателства за нуклеарната му стратегия, съобщи Франс прес.

Еврейската страна счита за опасност за своята сигурност нуклеарната стратегия на Иран - върлия ѝ зложелател, за който твърди, че се стреми да се снабди с нуклеарна бомба - нещо, което Техеран постоянно е отричал.

Ислямската република е " откраднала конфиденциални документи на МААЕ и ги употребява, с цел да заобикаля редовно инспекциите ", свързани с нуклеарната ѝ стратегия, написа в Туитър израелският министър председател Нафтали Бенет.

Той прибави към посланието си линк към няколко документа на персийски език, показани като конфиденциални и преведени на британски, както и фотоси, които би трябвало да поддържат думите му.

Иранското външно министерство уточни през днешния ден, че последният отчет на МААЕ за необявените от Иран нуклеарни обекти не е нито " уравновесен ", нито " обективен ".

" За страдание този отчет не отразява действителностите на договарянията сред Иран и МААЕ ", сподели пред публицисти представителят на министерството Саид Хатибзаде.

Тази реакция идва след публикуването през вчерашния ден на отчет на МААЕ. Агенцията на Организация на обединените нации показва в отчета, че има " нерешени " въпроси, свързани със следи от обогатен уран в три необявени от Иран обекта - в Мариван, Варамин и Туркузабад в провинция Техеран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР