Израел няма да пропусне „историческата възможност“ да разшири суверенитета си

...
Израел няма да пропусне „историческата възможност“ да разшири суверенитета си
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел ще анексира части от Западния бряг през юли

Израел няма да пропусне „ историческата опция “ да разшири суверенитета си над елементи от Западни бряг, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху този понеделник, представен от „ Ройтерс “.

Нетаняху удостовери, че еврейската страна има намерение да стартира стъпки за анексиране на части от Западния бряг през юли 2020 година в сходство с съдружното съглашение, подписано от неговата партия „ Ликуд “ с водача на „ Кахол Лаван “ Бени Ганц. Съответното изказване направи ръководителят на кабинета по време на съвещание на парламентарната секта на „ Ликуд “ в Кнесета.
Пури, шампанско, разпространяване на печата и интервенция в медии: За какво съдят Нетаняху Обвинителният акт против израелския министър председател е като сборник на преплитането сред медии, бизнес и власт
„ По отношение на разпространяването на суверенитета (над елементи от Западния бряг) имаме контрактувана дата – юли, и нямаме желание да я променяме ", съобщи Нетаняху. Той означи, че това е „ историческа опция “, планувана от мирния проект на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и че не трябва да се „ пропуща “.

На 17 май, преди церемонията по полагане на клетвата на 35-ото израелско държавно управление, образувано от Нетаняху след изборите на 2 март, министър председателят изрази мнение, че е време да се анексират еврейски селища на Западния бряг и долината на Йордан.

Новият кабинет на Израел се образува въз основа на съдружно съглашение сред „ Ликуд “ и „ Кахол Лаван “. Одобреният от Кнесета документ разрешава на държавното управление да стартира да подхваща стъпки за разширение на суверенитета на части от Западния бряг в сходство с проекта на Тръмп след 1 юли 2020 година
Започна правосъдният развой за корупция против Нетаняху За пръв път се гледа дело против настоящ министър председател на страната Израел
На 19 май палестинският президент Махмуд Абас в отговор на изказванията на Нетаняху разгласи прекратяването на всички съглашения с Израел и Съединените щати.

През декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2334, с която изисква преустановяване на дейностите във връзка с израелски селища в окупираните територии. Израел отхвърли да се съобрази с наредбите на този документ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР