Израел не би могъл да противодейства на операцията на Иран

...
Израел не би могъл да противодейства на операцията на Иран
Коментари Харесай

WSJ: Израел нямаше да устои на атаката на Иран без подкрепата на западни и арабски партньори

Израел не би могъл да противодейства на интервенцията на Иран от 13 април без помощта на Съединените щати и други западни и районни военни сътрудници, написа " Уолстрийт джърнъл " (WSJ). Както отбелязва изданието, американски, английски и йордански военни самолети „ изиграха огромна роля “ в свалянето на дроновете, оповестява ТАСС.

Според изданието еврейската страна е съумяла да прехване множеството от безпилотните самолети и ракетите, значително с помощта на системите за противовъздушна защита и други оръжия, предоставени от Съединени американски щати и други съдружници. Както отбелязва изданието, американски, английски и йордански военни самолети „ изиграха огромна роля “ в свалянето на дроновете.

Въпреки това, написа вестникът, не е ясно дали Израел, с поддръжката на своите съдружници, би могъл да повтори сходен опит „ в условия на тотална война “, още по-малко да устои самичък на вражеската офанзива, като се има поради високата цена на системи като Arrow и " Пейтриът ". Според изданието този въпрос остава основен в светлината на подготовката на Израел за отговор на удара на Иран.

" Уолстрийт джърнъл " показва, че мощен отговор от страна на еврейската страна ще докара до опустошителни последствия в района, до момента в който неналичието му ще направи Израел и неговите съдружници " по-уязвими ".

Освен това еврейската страна би трябвало да вземе поради ползите на своите сътрудници в Близкия изток, в това число Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, които са дали на еврейската страна разузнаване и отворено въздушно пространство.

Както заяви по-рано американският вестник, Израел може скоро да предприеме дейности в отговор на офанзивата на Иран. Изданието не показва точния ден, в който еврейската страна ще отговори на офанзивата. Източниците на вестника означават, че Съединени американски щати няма да вземат участие в сходна израелска настъпателна интервенция. Вашингтон упорства еврейската страна не прави нищо, което би могло да докара до спомагателна ескалация.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР