Израел нанесе удари през нощта по терористични цели на Хизбула

...
Израел нанесе удари през нощта по терористични цели на Хизбула
Коментари Харесай

На живо: Израел нанася удари по „терористични“ цели на Хизбула в Ливан, казва армията

Израел нанесе удари през нощта по " терористични " цели на Хизбула в Ливан, се споделя в изказване на израелската войска рано сутринта във вторник. Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се срещне, с цел да гласоподава съперничещи си съветски и бразилски резолюции, които отразяват дълбоките разделения по отношение на десетилетния израелско-палестински спор и последните офанзиви на Хамас и израелското възмездие. Прочетете нашия блог онлайн за всички най-нови актуализации. Всички часове са парижко време (GMT+2).

12:46: Израел нанася удари по „ терористични “ цели на Хизбула в Ливан, споделя армията

Израел е нанесъл удари през нощта по „ терористични “ цели на Хизбула в Ливан, се споделя в изказване на израелската войска рано сутринта във вторник.

„ Израелската войска нанася удари по военни цели на терористичната организация Хизбула на ливанска територия “, се споделя в изказването.

12:30 сутринта: Хамас пуска видеозапис на заложница на френско-израелска жена

Ислямистът групата Хамас пусна видео в понеделник, показващо изказване на един от пленниците, хванати при опустошителната офанзива против Израел предходната седмица.

В фрагментите дамата, чиято ранена ръка е показана по какъв начин се лекува от неидентифициран медицински служащ, се разпознава като 21-годишната Миа Шем и моли да бъде върната при фамилията си допустимо най-бързо.

Представител на фамилията, което беше измежду група френски фамилии, които приканиха предходната седмица президента Еманюел Макрон да помогне за освобождението на изчезналите родственици, потвърдиха самоличността й пред Ройтерс.

Ключови събития от понеделник, 16 октомври:

Израелската войска сподели в понеделник, че Хамас и други палестински екстремисти държат 199 заложници в Газа, цифра по-висока от предходните оценки.

Върховният делегат на Иран сподели, че може да се чака " превантивно деяние " в идващите часове, заяви държавната телевизия в понеделник, добавяйки, че на Израел няма да бъде разрешено да предприеме каквито и да било дейности в Ивицата Газа, без да понесе последици.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен категорично отхвърли концепцията за експулсиране на палестинците от линията Газа, като сподели, че те би трябвало да могат да останат, до момента в който Израел се бори с Хамас.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР