Израел нанесе рано тази сутрин удари по оръжейни складове на

...
Израел нанесе рано тази сутрин удари по оръжейни складове на
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по оръжейни складове на „Хизбула” в Дамаск

Израел нанесе рано тази заран удари по оръжейни хранилища на ливанската шиитска формация " Хизбула " в покрайнините на сирийската столица Дамаск, съобщи Франс прес, като се базира на информация на сирийска неправителствена организация. Агенцията прецизира, че това е второто сходно нахлуване на израелската войска в границите на 48 часа.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида " под прицел са били взети оръжейни хранилища в региона на град Ябруд ", ситуиран северно от Дамаск. Складовете " са били разрушени и е избухнал пожар ", осведоми намиращата се във Англия неправителствена организация, която не оповестява за жертви.

Военен източник, на който се базират сирийски медии, на собствен ред оповестява за " въздушна експанзия на израелския зложелател от окупираните Голански възвишения, като са взети под прицел няколко военни позиции " в региона на Дамаск. Според тази информация сирийската противовъздушна защита е свалила няколко ракети.

По-рано през днешния ден сирийското Министерство на защитата, представено от Ройтерс, заяви, че Израел е нанесъл ракетни удари против няколко военни цели в покрайнините на Дамаск, като са породени " материални вреди ".

На 1 март трима души бяха убити, а седем - ранени, при въздушен удар по къща покрай сирийския пристанищен град Банияс, като се предполагаше, че офанзивата е осъществена от Израел. Убитите са били член на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война и двама представители на " Хизбула ", напомня Агенция Франс Прес.

Иран е главен покровител на сирийския президент Башар Асад в продължаващата съвсем 12 години революция в Сирия. Подкрепата на Техеран и на " Хизбула " за държавното управление в Дамаск подтиква Израел да прави постоянни въздушни удари, ориентирани към ограничение на районното въздействие на Иран, показва Ройтерс.

Израелската войска разгласи предходната седмица, че е поразила " към 4500 обекта на " Хизбула " в Ливан и Сирия, включително " над 1200 " с въздушни удари, от началото на войната на Израел с палестинското коренно придвижване " Хамас " в линията Газа, избухнала на 7 октомври предходната година.

Агенция Франс Прес разяснява още, че Израел не разяснява постоянно своите удари, само че твърди, че няма да допусне проиранско наличие на израелските граници.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР