Израел нанесе нови удари срещу цели в ивицата Газа на

...
Израел нанесе нови удари срещу цели в ивицата Газа на
Коментари Харесай

Израелската операция в Газа продължава въпреки натиска за примирие

Израел нанесе нови удари против цели в линията Газа на фона на възходящия за помирение и освобождение на заложниците, похитени от терористичното придвижване " Хамас " на 7 октомври. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че желае да продължи военната атака макар убитите простъпка от израелската войска заложници, съобщи БНР.

Съобщава се за въздушни удари в централната част на Газа и артилерийски обстрел покрай Хан Юнис в южната част на анклава.

Израелската войска разгласи, че е разкрила оръжия и е арестувала към 80 членове на " Хамас " в региона на болница в северната част на линията.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че военният напън върху " Хамас " би трябвало да продължи макар шока, който провокира в Израел гибелта на трима заложници, убити по простъпка от израелски бойци. " Смъртта им разруши сърцето ми. Тя разруши сърцето на цялата нация. " - съобщи министър председателят, като в същото време акцентира:

" Водим война за съществуването си и би трябвало да продължим до победа, макар интернационалния напън и непоносимата цена, която плащаме със загубата на синовете и дъщерите си. "

Хиляди се събраха на митинг в Тел Авив с искане държавното управление да предложи на " Хамас " нова договорка за преустановяване на огъня, с цел да бъдат освободени и останалите над 100 заложници.

" Сключете помирение до момента в който всички заложници се върнат живи. Защото с всеки минал ден откриваме имената на хора, похитени живи, които обаче се връщат мъртви. " - сподели една от протестиращите.

Американски и израелски медии оповестяват, че Давид Барнеа, началник на израелската работа за външно разузнаване " Мосад ", и катарският министър председател Мохамед бен Абделрахман ал Тани са се срещнали в Европа през уикенда, с цел да обсъдят второ помирение за освобождение на заложниците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР