Израел, Кипър и Гърция се договориха да свържат електрическите си

...
Израел, Кипър и Гърция се договориха да свържат електрическите си
Коментари Харесай

Израел, Гърция и Кипър ще строят обща подводна електрическа мрежа за 900 млн. долара

Израел, Кипър и Гърция се договориха да свържат електрическите си мрежи посредством подводен кабел, оповестява " Джерусалем Пост ".
С дължина от към 1 500 км и оптималната дълбочина от 2 700 метра, това ще бъде най-дългата и най-дълбока, която в миналото е била изграждана, сподели министерството на енергетиката на Израел.
Кипър, Гърция и Израел подписаха в началото съглашение за създаване на най-дългия и най-дълбокия подводен захранващ кабел в света, който ще прекоси дъното на на цена от към 900 милиона $ и ще свърже техните електрически мрежи.
Проектът, наименуван Евро-азиатски интерконектор, ще обезпечи авариен източник на сила при изключителни обстановки, съобщи израелският енергиен министър Ювал Щайниц, който беше в Никозия, с цел да подпише меморандум за съгласие със своите сътрудници.
 Атина с дипломатически совалки - търси съдружници против Турция Атина с дипломатически совалки - търси съдружници против Турция
Атина предприе амбициозна дипломатическа атака за привличане на остарели и нови другари в опит да напредне с позициите си против Турция...
Кипърският енергиен министър Наташа Пилидес съобщи, че това е „ решителна стъпка към преустановяване на енергийната изолираност на острова и затова зависимостта му от тежките горива “.
Кабелната мрежа ще има потенциал от 1000-2000 мегавата (MW) и се чака да бъде приключена до 2024 година, съгласно израелското министерство на енергетиката.
Щайниц сподели: " Кабелът ще ни разреши да получаваме електрическа енергия от електрическите мрежи на европейския континент по време на изключителна обстановка и по-важното - ще поддържа способността ни да увеличим доста зависимостта от генерирането на слънчева сила. "
Израелското министерство съобщи, че Европейският съюз е признал кабелната мрежа като " план от общ интерес " и е подготвен да я финансира частично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР