Израел каза, че продължаващите му въздушни удари са засегнали повече

...
Израел каза, че продължаващите му въздушни удари са засегнали повече
Коментари Харесай

Страх, че войната между Израел и Хамас ще ескалира, тъй като ударите в Газа продължават, регионалните съюзници на Иран изглежда тестват водата

Израел сподели, че продължаващите му въздушни удари са засегнали повече цели на Хамас в Ивицата Газа в петък, до момента в който стартира да изтегля град близо северната му граница с Ливан, където съвсем ежедневната замяна на огън с другата подкрепяна от Иран палестинска формация Хизбула подхрани страха от отваряне на нови фронтове съвсем две седмици след началото на войната, провокирана от смъртоносната терористична офанзива на Хамас.

Израел военните упрекнаха Хамас, че са умъртвили към 1400 души освен това нахлуване и са заловили минимум 203 заложници по време на буйстването. Военните споделиха, че Хамас е отвлякъл израелски бойци, само че също по този начин и десетки цивилни, в това число до 20 души на възраст над 60 години и повече от 20 под 18 години. Едно израелско семейство показа сърдечната си болежка с CBS News в петък, до момента в който обезверено чакаше всяка дума върху 10-месечно бебе измежду пленниците.

Член на фамилията на убитите израелци се надява за 3-ма изчезнали родственици

Висш израелски боен водач сподели на бойците в четвъртък, че скоро ще „ видят Газа от вътрешната страна “, което допуска, че дълго чаканата сухопътна инвазия към момента се обрисува, само че страхът, че спорът може да се популяризира отвън границите на Израел и унищожената палестинска територия, единствено нарастват в петък.

Съюзниците на Иран и страхът от разрастваща се война

< p> Хизбула обменя гибелен огън с израелските сили повече от седмица, само че до момента това е относително стеснен трансграничен обстрел. Мощната подкрепяна от Иран група е основана в Ливан и разполага с огромен боеприпас от ракети с огромен обхват.

брутална революция в продължение на съвсем десетилетие. В четвъртък Пентагонът заяви, че унищожител на Военноморски сили на Съединени американски щати в Червено море е свалил крилати ракети и дронове, изстреляни от хусите, които може да са били ориентирани против Израел.

Говорителят на Пентагона Бриг. Генерал Пат Райдър сподели, че Съединени американски щати към момента приключват оценката си накъде са се насочили трите прихванати балистични ракети, само че в случай че те са били предопределени за Израел, това ще бъде първата директна военна интервенция на Съединени американски щати за отбрана на Израел от неговите районни врагове след невижданата офанзива на Хамас нахлуване.

Междувременно представител на защитата на Съединени американски щати удостовери пред CBS News, че американска военна база покрай Багдад, Ирак, е била цел на нова ракетна офанзива. Съобщенията за бази на Съединени американски щати в Ирак и Сирия, които са атакувани от дронове, се усилиха след експлоадирането на войната сред Израел и Хамас, а подкрепяните от Иран милиции в Северен Ирак и Сирия от дълго време се насочват към американските сили в района.

Президент Байдън неведнъж и ясно предизвести Иран и неговите районни съдружници да не се намесват във войната на Израел с Хамас.

Гневът на Западния бряг

В окупирания от Израел Западен бряг, конфликти сред израелци и палестинците се увеличаваха в продължение на една година даже преди терористичната офанзива на Хамас. Палестински чиновници в окупираната от Израел територия, която не се управлява от Хамас като Газа, споделят, че повече от 70 души са починали в конфликти с израелските сили и въоръжените еврейски заселници от 7 октомври насам.

Палестинските чиновници споделиха, редките израелски въздушни удари в района, за които се оповестява, че са блъснали бежански лагер покрай границата сред Западния бряг и Израел, са умъртвили 13 души в петък и гневът нараства поради този удар и продължаващите бомбардировки над Ивицата Газа.

" Беше извънредно за всички палестинци. Не единствено за палестинците, само че мисля, че и за всички по света, които видяха този смут от това, което се случва в линията Газа ", Джамал Джумаа, палестински деятел, който се причисли към проява в центъра на Рамала в петък, сподели пред CBS News.

Протестът набъбна, когато палестинците се изсипаха от джамиите след петъчната молитва, като доста хора скандираха поддръжка за Хамас. Палестинските флагове и флагове на Хамас се виждаха в тълпата от няколкостотин души.

„ Дайте ми решение за две страни на следващия ден, ще го приема. Но това стана невероятно заради американската политика, заради Американската поддръжка за колониалната страна “, сподели Джоумаа пред CBS News, имайки поради Израел.

„ Искам американците първо да схванат, че поддържат закононарушение на геноцид в Газа “, сподели той, добавяйки, че водачите на подкрепяната от Запада палестинска власт, основана в Рамала, са подвели хората.

Друг протестиращ, 18-годишният Абир Ияд Хасан ал-Безари, сподели пред CBS News, че е ядосана, „ само че какво можем да създадем тук? Ние просто се молим за тях [жителите на Газа] да бъдат в сигурност. “

" Смятаме, че президентът Байдън заема една страна... тези, които имат мощ, власт. Те [израелците] имат оръжията, имат всичко ", сподели Ахмед абу Духан пред CBS News на митинга. < /p>

Въздушни удари в Газа и граничния пункт Рафа

Израелската войска съобщи в петък, че е блъснала повече от 100 цели на Хамас в Газа през нощта, в това число командни центрове, хранилища, цялостни с оръжия и под земята тунел.

Палестинците в Газа оповестиха за въздушни удари на юг, където доста цивилни са се преместили, откакто им е казано от израелската войска, че северната част на дребния, гъсто обитаем анклав няма да бъде безвредна. Организацията на обединените народи съобщи, че повече от един милион души са били разселени в Газа, откогато Израел стартира да нанася удари по района след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Никой обаче не е съумял да избяга от Газа и има към 600 жители на Съединени американски щати измежду към 2,3 милиона души, хванати там под цялостна израелска обсада на линията.

Тази обсада прекъсна доставките на храна, сила и медикаменти за унищожената палестинска територия, подклаждайки към този момент монументална филантропична рецесия на фона на обстрела и предизвиквайки предизвестия от специалисти, че Израел може да отговори на военните закононарушения на Хамас с война лични закононарушения.

Израелските водачи поредно отхвърлят сходни предизвестия, настоявайки, че страната е ориентирана единствено към бойците на Хамас и упрекват самата формация - която от дълго време е избрана като терористична организация от Съединени американски щати, Израел и множеството европейски народи — за всички смъртни случаи в палестинската територия, която управлява и която употребява като стартова площадка за своята брутална офанзива.

Президентът Байдън, по време на визитата си по-рано през седмицата, накара Израел да се ангажира да спре своите удари покрай единствения граничен пункт сред Газа и Египет, в Рафа, за приемане на помощ, само че остана неразбираемо в петък по кое време портите в действителност могат да се отворят. 20 камиона, цялостни с филантропична помощ, чакащи от египетската страна.

Групата Egyptian Sinai for Human Rights разгласява видеозапис на това, което сподели, че филантропични служащи са се наредили в петък с транспортни средства от египетската страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, казвайки в туит, че те „ чакат отварянето на пропускателния пункт в идващите часове, с цел да доставят филантропична помощ в линията Газа за първи път от началото на войната “.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР