Израел и Обединените арабски емирства ще подпишат историческото споразумение за

...
Израел и Обединените арабски емирства ще подпишат историческото споразумение за
Коментари Харесай

Израел и ОАЕ ще подпишат историческото споразумение

Израел и Обединените арабски емирства ще подпишат историческото съглашение за нормализиране на връзките си на гала в Белия дом на 15 септември, съобщи Асошиейтед прес.

Делегациите на двете страни ще бъдат предвождани от израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и външния министър на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян. Това оповестиха публични американски източници, поискали анонимност.

Снощи Нетаняху написа в "Туитър ", че за него ще е чест да отиде във Вашингтон идната седмица по покана на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и да взе участие в церемонията по подписването в Белия дом.

אני גאה לצאת בשבוע הבא לוושינגטון, בהזמנת הנשיא טראמפ, ולהשתתף בטקס ההיסטורי בבית הלבן לכינון הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות!
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu)
Държавната осведомителна организация на ОАЕ удостовери, че шейх Абдула ще предвожда делегацията на подписването.

Церемонията ще бъде проведена месец откакто съглашението за определяне на дипломатически връзки бе оповестено на 13 август. То е основна външнополитическа победа за Тръмп и демонстрира разбъркване на пластовете в Близкия изток, където опасенията от върлия зложелател Иран изместиха обичайна арабска поддръжка за палестинците, означи АП.

На церемонията очевидно няма да участва водачът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Той не е ходил в Съединени американски щати, откогато бе упоменат в отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър за президента Тръмп и съветската интервенция в американските избори през 2016 година Включването му в отчета се дължи на мистериозната му роля в среща през 2017 година сред помощник на Тръмп и съветски медиатор на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на Сейшелите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР