Израел и Хамас“ договориха днес удължаване на прекратяването на огъня

...
Израел и Хамас“ договориха днес удължаване на прекратяването на огъня
Коментари Харесай

В последния момент: Израел и „Хамас“ договориха удължаване на примирието

Израел и „ Хамас “ договориха през днешния ден удължение на прекратяването на огъня в Газа в последния вероятен миг с още един ден, с цел да разрешат освобождението на още заложници в подмяна на палестински пандизчии, съобщи Асошиейтед прес.

От лечебните заведения оповестяват, че доста от отвлечените са отслабнали

Всяко ново удължение на прекъсването на огъня, което продължава седми ден, ще става все по-трудно, защото се чака „ Хамас “ да изиска повече отстъпки против освобождението на останалите заложници.
 Още две млади дами бяха освободени от терористичната организация през днешния ден.  Израел заяви, че чака довечера да бъдат пуснати и други заложници, само че към момента не е явен техният брой. В подмяна 30 палестински пандизчии би трябвало да бъдат освободени.

По първична информация нападателите са двама палестинци

По-рано през днешния ден се появиха опасения, че размяната може да бъде провалена, откакто в Ерусалим бяха убити трима души при офанзива на членове на „ Хамас “. 16 души са ранени.

Засилва се интернационалният напън за удължение на прекъсването на огъня, колкото е допустимо най-дълго, след седмици на израелски бомбардировки и сухопътна атака в Газа в отговор на офанзивата на „ Хамас “ на 7 октомври, при която бяха убити над 1200 души в Израел - най-вече цивилни - а към 240 бяха взети за заложници.

Хиляди палестинци в Газа починаха във войната, а повече от две трети от 2,3-те милиона поданици на анквала са разселени, което докара до филантропична рецесия.

Израел се зарече на възобнови боевете - за да унищожи „ Хамас “ - незабавно след приключване на краткотрайното помирение.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР