Израел и Египет са се договорили за отварянето на ГКПП

...
Израел и Египет са се договорили за отварянето на ГКПП
Коментари Харесай

Египет и Израел се договориха за ГКПП Рафа, докато ООН призовава за постоянен хуманитарен достъп

Израел и Египет са се договорили за отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафа ", до момента в който генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш настоя за " бърз, безконтролен филантропичен достъп “ до линията Газа, предаде  The Times of Israel .

" Нуждаем се от храна, вода, медикаменти и гориво в този момент. Имаме потребност от това в мащаб и би трябвало да бъде стабилно, не евъзможна една дребна интервенция ", съобщи Гутериш в Кайро, до момента в който нарастват апелите за помощ, която да доближи до 2,4 милиона души на територията.

" Най-просто казано, това значи, че филантропичните служащи би трябвало да могат да получат помощ и да могат да я разпределят безвредно ".

Американски източници са декларирали за израелската медия, че пропускателният пункт " Рафа " сред Египет и Газа е плануван да бъде отворен на 20 октoмври, с цел да пропусне чакащите конвои с филантропична помощ.

Знаме на Организация на обединените нации ще бъде издигнато на пропускателния пункт " Рафа ", с цел да се предпазят конвоите от израелски въздушни удари според съглашение сред Израел и Египет, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации, за разрешаване на помощ на палестинската територия.

Египетски чиновник и европейски посланик оповестиха, че наблюдаващи от Организация на обединените нации също ще инспектират камиони, пренасящи помощ, преди да преминат в Газа.

Те осведомиха, че Организация на обединените нации ще следи помощта, дружно с египтяните и палестинските сдружения на Червения полумесец, с цел да се подсигурява, че тя се дава на цивилни и няма да се употребява от палестински терористи.

Египетски чиновник е завил за израелската медия, че те към момента договарят с Израел по отношение на допускането на гориво в Газа, където дефицитът наложи затварянето на голям брой лечебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР