Израел е водила разговори за освобождаването на заложници на Хамас“.

...
Израел е водила разговори за освобождаването на заложници на Хамас“.
Коментари Харесай

Израел е водила разговори за освобождаването на заложници на „Хамас“

Израел е водила диалози за освобождението на заложници на „ Хамас “. Разговори, състояли се по самодейност на Катар, Съединени американски щати и Египет, за освобождението на заложниците, държани от „ Хамас “, се състояха през днешния ден и минаха градивно, само че към момента има съществени разминавания, съобщи израелската премиерска канцелария.

„ Все още има съществени разминавания, които страните ще продължат да разискват тази седмица при спомагателни взаимни срещи “, се споделя в изказване на канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

В изказването се разяснява, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и ръководителят на израелската разследваща работа Мосад Давид Барнеа са се срещнали с катарския министър председател и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с ръководителя на египетското разузнаване Абас Камел.

Премиерската канцелария оповестява, че диалозите са били извършени в Европа, само че не прецизира къде.

Правителството на американския президент Джо Байдън се пробва да способства за освобождението на над стоте души, които не престават да са държани като заложници от „ Хамас “, откакто бяха отвлечени при невижданата офанзива на ислямисткото придвижване против еврейската страна на 7 октомври предходната година.

При офанзивата на „ Хамас “ бяха убити към 1200 души и 253 бяха отвлечени, по данни на израелските управляващи. Заложниците бяха отведени в линията Газа, където е основано придвижването „ Хамас “.

Част от заложниците бяха освободени по силата на сделки, които включваха освобождението на палестинци от израелски затвори.

Ръководителите на разследващите служби на Съединени американски щати и Израел и преди са се срещали с катарски и египетски представители, което способства за постигането на малко прекъсване на огъня в Газа през ноември и за освобождението на над 100 заложници.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР