Израел е важен и перспективен партньор за страната ни. Нашите

...
Израел е важен и перспективен партньор за страната ни. Нашите
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Израел е важен и перспективен партньор за страната ни

Израел е значим и перспективен сътрудник за страната ни. Нашите упования са всички положени старания да доведат до задълбочаване на положителното ни съдействие и увеличение броя на туристите сред двете страни. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при диалога си с Ярив Левин, министър на туризма на Държавата Израел, оповестяват от Министерството на туризма. Двамата организираха работна среща в границите на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ). Трябва да отбележим, че двустранните връзки сред България и Израел през последните години доста се активизираха и се задълбочиха като прераснаха в стратегическо партньорство, уточни още министърът. И добави, че фактор за това са формалните визити на високо ниво, които се организират от няколко години.

Положителна е и наклонността в туристическите визити в двете страни. В интервала от януари до юли пътуванията от Израел към България нарастват с 10% по отношение на същите месеци на предходната година, като доближават до 113 хиляди А за 2016 година визитите са били повече от 183 хиляди, което е с 18,4% повече по отношение на година по-рано. Основната част от израелските туристи идват у нас със аероплан, а чартърни полети се правят до главните ни летища в София, Варна, Бургас и Пловдив. Най-често при визитите си избират културни обекти, поради което напоследък Пловдив е доста известна дестинация за тях.

Посолството на Израел интензивно оказва помощ да се разпространява туризма ни, като в предходните две години то беше измежду моторите на самодейностите „ Мислиш си, че познаваш България “, и „ Вкусовете на света “, акцентира министър Ангелкова. И добави, че поради голямата значимост на Израелския пазар за България Министерството на туризма постоянно вземат участие на туристическото ревю IMTM в Тел Авив, Израел. Освен това ведомството годишно провежда журналистически опознавателен тур за медии от Израел. В момента се организира процедура по желание на уредник на туровете за тази година и след приключването им ще можем да предоставим повече информация, уточни още министър Ангелкова.

В момента Израел развива самодейността „ Йерусалимска градина “, дружно със Столична община. Тя планува създаване на детска площадка в Южния парк, при бул. Витоша, като би трябвало да е приключена през 2018 г, след което ще бъде благосъстоятелност на Столична община.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР