Израел е решен да постигне военните си цели в Газа.

...
Израел е решен да постигне военните си цели в Газа.
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел е решен да постигне военните си цели в Газа

Израел е решен да реализира военните си цели в Газа. Това е декларирал Бенямин Нетаняху в първия си диалог от повече от месец с американския президент Джо Байдън, който през последните седмици неведнъж подлага на критика Нетаняху поради огромния брой цивилни жертви и дефицита на филантропична помощ. 

Според изказване на Нетаняху след диалога, той е споделил на Байдън, че страната му продължава да се стреми към постигането на всичките ѝ цели - елиминиране на " Хамас ", освобождение на заложниците на групировката и подсигуряване Газа в никакъв случай повече да не е опасност за Израел.  

Той е допълнил, че обезпечаването на филантропична помощ за цивилните палестинци ще е от изгода за постигането на тези цели, предава БНР. 

Според представителят на Белия дом Джейк Съливан, Байдън е изразил поддръжка за сигурността на Израел, само че и е обяснил на Нетаняху терзанията си от възможна атака против пренаселения град Рафах в южната част на линията. Снощи израелският министър председател разгласи, че нападението против Рафах ще бъде осъществено макар интернационалния напън това да не се случва.

Близо 32 хиляди са жертвите на спора съгласно здравните управляващи в Газа. По-рано през днешния ден подкрепяна от Организация на обединените нации мониторингова група разгласи, че половината население на линията живее при пагубен дефицит на храна, а без неотложно помирение и увеличение на филантропичните доставки до два месеца в Газа ще настъпи гибелен всеобщ апетит. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР