Израел е предоставил на Украйна разузнавателни данни, полезни за унищожаването

...
Израел е предоставил на Украйна разузнавателни данни, полезни за унищожаването
Коментари Харесай

Израел каза на Украйна как да унищожава ирански дронове

Израел е дал на Украйна разследващи данни, потребни за унищожаването на ирански безпилотни самолети. Това заяви Укринформ, базирайки се на вестник „ Ню Йорк таймс “.

Изданието не прецизира за какви данни става дума, само че напомня, че откакто Русия употребява безпилотни самолети против Киев, украинският външен министър Дмитро Кулеба изиска от Израел да даде оръжия за противовъздушна защита.  Искането беше отхвърлено от израелския министър на защитата Бени Ганц, защото Израел си сътрудничи с Русия при провеждането на интервенции на израелските военновъздушни сили в Сирия.

Министърът на защитата Бени Ганц съобщи в петък, че Израел няма да доставя оръжие на Украйна, дни откакто Москва предизвести да не се доставят израелски оръжия на Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

" Политиката ни по отношение на Украйна няма да се промени. Ще продължим да поддържаме Запада и да стоим на негова страна, само че няма да доставяме никакви оръжейни системи на Украйна ", съобщи Ганц на брифинг за посланиците на Европейски Съюз, представен в изказване на кабинета му.

Той обаче удостовери уговорката на Израел да продължи да дава филантропична помощ на Украйна. " Израел води политика на поддръжка за Украйна посредством филантропична помощ и доставка на жизненоважно отбранително съоръжение. Планирам да прегледам и одобря спомагателен пакет от помощи, както сме правили и в предишното ", добави Ганц.

В тази връзка Ройтерс напомни, че Израел предложи да помогне на украинците да разработят система за ранно предизвестие при въздушни офанзиви, само че Киев продължава да упорства да получи оръжия за справяне с иранските безпилотни самолети, употребявани от Русия.
ТЕМА преди 15 часа 1896 преди 15 часа 1938 преди 19 часа 2002
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР