Израел е предал на Украйна разузнавателните данни, необходими за свалянето

...
Израел е предал на Украйна разузнавателните данни, необходими за свалянето
Коментари Харесай

NYT: Израел дал на Украйна разузнавателни данни за борба с иранските дронове

Израел е предал на Украйна разследващите данни, нужни за свалянето на иранските дронове камикадзе Shahed-136, които се употребяват от съветската войска .

Това заяви The New York Times (NYT).

Украинският чиновник, говорейки импровизирано, съобщи, че Израел е дал разследваща информация, потребна за прихващане и събаряне на иранските безпилотни самолети ", написа вестникът.

По-рано NYT заяви, че Израел е дал на Украйна съществени разследващи данни за ирански безпилотни самолети.

Припомняме, че на 21 октомври израелски военни самолети нанесоха въздушен удар покрай Дамаск и унищожиха център за сглобяване на ирански безпилотни самолети.

Министърът на защитата Алексей Резников съобщи, че Израел към момента не е взел политическо решение да даде на Украйна действителна военна помощ.

Освен това, както съобщи израелският боен анализатор Игал Левин пред украинската работа на Би Би Си, е допустимо израелски компании да са доставяли на Украйна с безмълвното единодушие на държавното управление и неща, употребявани в боевете, само че не и оръжия.

Израелските компании продават нещо не непосредствено, а посредством Полша и Съединени американски щати, като да вземем за пример системи за навигация, връзка, надзор и наблюдаване. Известно е, че на Полша са продадени системи за битка с дронове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР