Израел е готов да помогне на Италия да се превърне

...
Израел е готов да помогне на Италия да се превърне
Коментари Харесай

Израел помага на Италия да се превърне в газов хъб

Израел е подготвен да помогне на Италия да се трансформира в енергиен хъб. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от Ройтерс.

Нетаняху е на тридневно посещаване в Рим, където ще се срещне с политически водачи и локални предприемачи.

След диалози с италианския министър председател Джорджия Мелони, израелският водач предложи да построи по-дълбоки връзки с Италия в редица браншове, в това число вода, киберсигурност и енергетика.

Италия сподели, че желае да бъде център за доставка на сила за Европа. Ние имаме ресурси от газ, които в този момент изнасяме, и бихме желали да ускорим износа на газ за Европа през Италия, посочи Нетаняху.

Италия се ангажира да размени своя импорт на енергийни първични материали от Русия след нахлуването на Москва в Украйна миналата година и желае да стане главен превозвач на газ от Северна Африка и Средиземноморието.

Израел подписа съглашение през ноември с Eni (ENI.MI) и TotalEnergies (TTEF.PA), което разрешава на енергийните компании да стартират изследване за природен газ край границата с Ливан.

Нетаняху разясни, че италиански и израелски министри ще се срещнат в Израел през идващите месеци за двустранни диалози. Ние ще разгледаме може би дузина области на взаимно съдействие в изгода както на Италия, по този начин и на Израел, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР