Израел е домакин на безпрецедентна среща на съветниците по националната

...
Израел е домакин на безпрецедентна среща на съветниците по националната
Коментари Харесай

Безпрецедентна среща на САЩ и Русия за напрежението в Близкия Изток

Израел е хазаин на невиждана среща на съветниците по националната сигурност на президентите на Съединени американски щати и на Русия. Главни тематики на срещата им са напрежението към Иран и обстановката в Сирия. Белият дом се пробва в това време да замести мирния проект за израелско-палестинския спор с капиталов.

 © БГНЕС
Джон Болтън - съветникът на Доналд Тръмп, и Николай Патрушев, който съставлява Владимир Путин, разговаряха на четири очи, откакто се срещнаха поотделно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Ю

Секретарят на съветския Съвет за сигурност даде да се разбере, че Москва има намерение да поеме самодейността за мирния развой в Близкия изток.
Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия: Имаме хрумвания за позитивни стъпки, които могат да бъдат направени дружно от всички страни от района.
Подробностите обаче Патрушев към този момент не огласява обществено. Теми на диалозите в Ерусалим, които на следващия ден ще преминат в тристранен формат - с присъединяване на израелския сътрудник на Болтън и Патрушев - Мейр бен Шабат, са Сирия и Иран.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел: Русия би трябвало да разбере, че Израел няма да разреши на Иран, който желае да ни унищожи, да откри бази до самата ни граница.
Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео стартира от Саудитска Арабия и в Обединените арабски емирства да гради оповестената от него световна коалиция за гарантиране на сигурността на танкерите в региона на Ормузкия пролив. Германия обаче съобщи, че за нея приоритет е спасяването на нуклеарното съглашение с Техеран.

Още една самодейност на Вашингтон в Близкия изток беше посрещната враждебно през днешния ден. На Западния бряг и в линията Газа палестинци гориха портрети на Доналд Тръмп поради планураната за на следващия ден конференция в Бахрейн, на която шурей му ще се опита да размени мирните проекти за израелско-палестинския спор с капиталови.

Джаред Къшнър предлага планове за 50 милиарда $, които да донесат работни места за един милион палестинци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР