Израел достигна нов рекорд за заразени с коронавируса в рамките

...
Израел достигна нов рекорд за заразени с коронавируса в рамките
Коментари Харесай

Израел с пореден рекорд за заразени с коронавируса

Израел доближи нов връх за инфектирани с ковид в границите на 24 часа съгласно данни на Министерството на здравеопазването, оповестени през днешния ден.

През миналото денонощие в страната са регистрирани 37 887 новозаразени. Във всеки от последните седем дни дневният връх беше подобряван, който беше 11 335 инфектирани преди актуалната зараза от разновидността " Омикрон ".

Почти 5000 спомагателни случая бяха диагностицирани през последните 24 часа, демонстрират данните.

Броят на тежките случаи набъбна до 247 души, което е нарастване с 25 души по отношение на предходния ден, а броят на умрелите набъбна с двама до общо 8 271 умряли от началото на епидемията в Израел.

Общият брой на дейните случаи на COVID-19 възлиза на 185 753 във вторник сутринта. Този брой беше към 15 000 преди две седмици.

Процентът на категоричност на теста беше 11,38 % във вторник. Експертите считат, че доста случаи в този момент остават неоткрити, защото Израел размени общоприетото PCR тестване с проби за антиген, някои от които вкъщи, за имунизирани хора под 60 години, с цел да даде приоритет на PCR за тези с по-висок риск.

Длъжностните лица обявиха, че Израел се оправя както с по-бързо разпространяващите се Omicron, по този начин и с по-опасните варианти на вируса Delta, и показаха опасения, че здравната система може да бъде претрупана с увеличение на случаите на грип, заемащо място и в лечебните заведения.

Номерът на предаване на вируса, R, който демонстрира на какъв брой души всеки инфектиран човек предава вируса, приблизително се увеличи до 2,05. Скоростта на предаване се основава на данни от 10 дни по-рано и стойности над 1 демонстрират, че инфекциите се популяризират - колкото по-голямо е цифрата, толкоз по-висока е скоростта.

Проф. Еран Сегал от института Вайцман сподели пред публичната телевизия Кан, че съгласно него действителният брой на новите случаи дневно през последните дни е към 100 000 дневно и че множеството случаи остават неоткрити заради лимитираните благоприятни условия за тестване и политиката на опазване на най-точните PCR проби единствено за рискови групи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР