Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата

...
Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата
Коментари Харесай

Петков и Рашков с нелепо оправдание: Прокуратурата ни саботира

" Изправени сме за следващ път пред безспорен бойкот на прокуратурата под управлението на Гешев. От това, което чухме - укриват се документи за искане на покачване на обвинявания прикриват се и се пренебрегват сведения от изнудваното лице, с цел да не се извърши следствие по закон. Това съобщи на среднощен брифинг министър председателят Кирил Петков.

" Сведения, които са всеобщо известни, отхвърлят се законови пълномощия на проверяващите органи и се спъва активността на всеки, който желае да се бори с корупцията в България. Независима прокуратура няма ", добави той. С което още веднъж потвърди, че осъщественото против водача на ГЕРБ, ПР-а Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов е тотално безвластие, политическа принуда и поръчка. Иначе по какъв начин да си разбираем фразата " Сведения, които са всеобщо известни "! Това явно е отблясък от вярата му, че откритите в Google фейкове, неистини, измислици и погрешни изказвания имат някаква доказателствена стойност!

Премиерът даде думата с повече детайлности на някогашния комунистически следовател, а в този момент вътрешен министър Бойко Рашков.
" Чухме късно през днешния ден мнението на прокуратурата. Тя направи заключения за изхода от произвеждане, на което одеве е сложено началото. Производство, по което не е имало време да се съберат доказателства, тъй като е провеждана инспекция в тази ситуация. Проверка, която има за цел да се съберат вероятно задоволително данни, с цел да може да се реши дали да се образува досъдебно произвеждане ", разяснява той, представен от Tribune.

По думите му има събрани сведения даже и от хазартния необут Васил Божков, който има повдигнати 19 обвинявания.
" По тази инспекция са събрани сведения в това число и от Васил Божков, саморъчно подписани от него, никой не твърди, че те имат процесуалните качества на показания, тъй като действието не е осъществено по реда на Наказателно-процесуален кодекс. На процедура през вчерашния ден е стартирало такова, вместо прокуратурата да съобщи пред вас и пред обществото, че тя ще предприеме това деяние. Тя се постара да разгласи че Министерство на вътрешните работи не е направило нищо, или да предприеме обикновени проверочни дейности. Още преди няколко години Божков беше разгласил в медиите обстоятелства, които в този момент бяха предмет на тази инспекция ", изясни Рашков.

" Прокуратурата не се самосезира или ние не разбрахме да има инспекция ", сбито разгласи министърът на вътрешните работи. Рашков съобщи, че отдавна Министерство на вътрешните работи няма доверие в прокуратурата. Той непосредствено съобщи, че там " потъват материали ", и никой не знае каква е тяхната орис и още веднъж се върна на изтърканата тематика за Автомагистрала " Хемус ". Припомняме, че лъжите на Рашков за " сакове с пари " бяха опровергани преди време не от кого да е, а от зам.-директора на ГДБОП, който по Българска национална телевизия сподели, че никакив сакове не са намирали.

" Например още през октомври предходната година сме изпратили голям размер материали за Автомагистрала " Хемус " и до ден сегашен няма реакция от прокуратура. Специално за Божков и обстоятелствата които изнася, че е бил под натиска на Горанов, Бориков и Арнаудова по този въпрос ние сме събрали избрани обстоятелства ", съобщи Рашков.

Силовият министър трансферира отговорността на прокуратурата, че брифингът в Министерски съвет, на който са извикани публицистите е късно, тъй като от обвиняването - късно са говорили. " Нагласиха брифинга да им е късно, само че чух откровени неистини, нямало план на разпореждане на искане за задържане и обвиняване, а те се съдържат в самата кореспонденция и са изпратени преди обяд в прокуратурата ", съобщи Рашков.

Поредна неистина било, че липсвали и доказателства, съобщи Рашков и запита по какъв начин да има доказателства, когато в този момент били сложили началото на наказателния развой. Според него следствието трябвало да върви с ускорено движение, а и да се разпита Васил Божков в Дубай, с цел да се види дали е оказван напън върху него.

Рашков добави, че прокуратурата била направила всичко належащо, с цел да смачка труда на една организация и от тук нататък, може би да не е допустимо да потвърдят каквото и да било.

Лъжите на Кирил Петков продължиха с изказванието, че прокуратурата имала още един сериозен проблем - че по този проблем работи и европейската прокуратура, и в този момент имало паралелна европейска конструкция, на която те вярвали доста повече. Този човек за следващ път потвърждава, че има нещо не напълно наред в държанието и мисленето му. Как е допустимо да се твърди, че по този проблем работи европейската прокуратура, откакто личното му Министерство на вътрешните работи, отпред с Рашков, беше насила още през вчерашния ден да признае, че това не е правилно. И да опровергае личния си пресцентър, който разгласи, че никаква европейска прокуратура не работи по случая.

За това щяло да има ясна информация на равнище Европейски Съюз.
" Много хора споделят, че България е завладяна страна, ще продължим да се борим. България да бъде една свободна и европейска страна. Битката е почнала и от тук нататък ще работим с всички принадлежности на Европа. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по толкоз очеваден метод. ", добави министър председателят.
На въпрос, че показаните документи нямат входящи номера, Рашков съобщи, че това били копия. Той не можел да каже по кое време служителите на реда са били в прокуратурата. Рашков съобщи, че проверяващите полаци са горе на втория етаж в Министерски съвет и могат да кажат всичко, като не стана ясно, за какво се намират в постройката.
" Не искайте от мен да знам всичко, по отношение на всички следствия ", съобщи Рашков на въпрос къде са данните, че Европрокуратурата работи по случая. Имало толкоз доста случаи по които от европейската прокуратура работили, че той не можел да знае такива детайлности.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР