„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”.

...
„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”.
Коментари Харесай

Откриха отрязъци от разписки в дома на кандидат за депутат

„ Изправени сме пред голям брой закононарушения срещу политическите права на гражданите”. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Открити са изрезки от разписки в дома на претендент за народен представител.

„ Тук в софийска област има един претендент за народен представител. Не съм проучил дали е определен от листата на една известна политическа партия. По сигнала е осъществена инспекция и в дома му са открити редица следи от това оттегляне - освен пари и описи, а и контролни разписки от машината и заключителен протокол, с цел да може да потвърди,че е дал своя вот ДПС”, сподели той. И добави: „ Така се ревизира по какъв начин е протекла търговията. Дали този, който е обезщетен е дал своя вот в действителност така”.

„ За предходните изключителни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като закононарушение срещу изборните права на жителите. Нито през юли, нито в този момент твърдим, че сме съумели да противодействаме на всички закононарушения. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „ рекорд”, тъй като откритите случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно срещу правата на жителите, делата към този момент са 122. Това е сериозен ръст”, уточни още той.

„ Нямаме да бъдем оптимисти, че откакто сме подхванали дейности, ние сме отстранили това уродливо събитие у нас - политиците да си купуват с пари местата в Народното събрание. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще”, сподели Рашков. И добави: „ Ще продължим да водим борба против този тип престъпност у нас. Тя не се разграничава по същина от която и да е друга у нас. Дълбоко уверени сме, че би трябвало да водим тази битка”.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР