Изправен пред разпространението на новия коронавирус в Европа, базираният в

...
Изправен пред разпространението на новия коронавирус в Европа, базираният в
Коментари Харесай

Европейският център за превенция и контрол на заболяванията в борбата срещу коронавируса

Изправен пред разпространяването на новия ковид в Европа, основаният в Швеция Европейски център за предварителна защита и надзор на болесттите (ЕCDC) се утвърждава като значим инструмент за преодоляване на епидемията, предава в петък организация Франс прес.

От началото на тази година тази работа на Европейския съюз е в нараснала паника поради епидемията на новия ковид, която засегна близо 3300 души в 28 европейски страни.

Една от задачите ѝ е да популяризира рекомендации, които да оказват помощ за превъзмогване на здравната рецесия. За тази цел центърът има потребност да събира информация и да дава оценка на рисковете от вируса.

" Работим с страните членки и службите за публично опазване на здравето ", като се интересуваме не от " боледуването на един-единствен пациент, а от епидемията в нейната целокупност ", с цел да можем да предвиждаме по какъв начин ще се развива тя и да определим нужните ограничения, съобщи Жозеп Жанса, началник на отдела за събиране на информация и реагиране при епидемии.

Голяма част от работата се състои в това да изпреварим епидемията, обобщават екипите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР