Изправен пред повече от 30 съдебни дела от жертви на

...
Изправен пред повече от 30 съдебни дела от жертви на
Коментари Харесай

23andMe казва на жертвите, че те са виновни, че техните данни са били нарушени

Изправен пред повече от 30 правосъдни каузи от жертви на солидното си нарушаване на данните, 23andMe в този момент отклонява виновността към самите жертви в опит да се освободи от всевъзможни отговорност, съгласно писмо, изпратено до група жертви, забелязано от TechCrunch.

„ Вместо да признае ролята си в тази злополука на сигурността на данните, 23andMe явно е решил да остави своите клиенти настрани, като в същото време омаловажава сериозността от тези събития “, сподели Хасан Заварей, един от юристите, представляващи жертвите, които са получили писмото от 23andMe, пред TechCrunch в имейл.

През декември 23andMe призна, че хакери са откраднали генетичните данни и данните за произхода на 6,9 милиона консуматори, съвсем половината от всичките му клиенти.

Пробивът на данни стартира с достъп на хакери единствено до към 14 000 потребителски акаунта. Хакерите проникнаха в този първи набор от жертви посредством жестоко налагане на сметки с пароли, за които се знае, че са свързани с целевите клиенти, техника, извес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР