Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор,

...
Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор,
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция


Изпратили сме стимулирано предложение до Министерски съвет, до основния прокурор, до ръководителя на Върховен административен съд, до ръководителя на Върховен касационен съд, до Народното събрание с искане да бъдат преразгледани резултатите от избори те за български парламент в 35 секции на територията на Република Турция.

Това съобщи по време на конференция евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. Предложението за анулиране на избори те в тези секции е изпратено до институциите, които могат да се извърнат към Конституционния съд. Описаните нарушавания главно са потребление на език, друг от българския, и попълване на заявления авансово.

Хората бяха докарвани на групи да гласоподават за една партия, те не знаеха по какъв начин да се подпишат даже, огромна част бяха необразовани – описа един от покровителите на Вътрешна македонска революционна организация в турските секции.

Участник в избори те в секция в Бурса добави, че е очевидец по какъв начин е нарушен член 229 от Изборния кодекс, който не разрешава изнасяне на изборни бумаги от секциите. Масово се изнасяха изборни бумаги, уточни покровителят на Вътрешна македонска революционна организация в тази секция.

Христо Иванов, който е бил ръководител на секция в Измир в изборния ден, разкри, че нарушаванията са почнали още преди отварянето на секциите. Установихме надраскани описи авансово, уточни той и открои няколко нарушавания. В моята секция съвсем не се говореше на български. Говореше се на турски. Влизаха гласоподаватели, на чиито ръце бяха изписани с химикал 9-ки и Движение за права и свободи. Представител на изселническите придвижвания влизаше зад кабинките и агитираше. Влизаше сякаш с цел да помогне, тъй като били възрастни хора. Въпросните заявления – бяха попълвани от представители на изселническите организации. Избирателите идваха с попълнени и подписани заявления. А би трябвало единствено пред нас – членовете на комисията, да бъдат попълвани. Около 20% от вота в моята секция е непозволен – на хора с погрешно попълнени заявления, заключи Иванов.

Джамбазки също описа за изборния ден – той е обиколил няколко секции. Имаше пропаганда в самия избирателен ден. Той сподели фотография на пример на бюлетина, на която е маркиран номер 9 – не с химикал, а издълбан. В непосредственост към секциите изобилстваше от пропагандни материали на Движение за права и свободи.

Ангел Джамбазки благодари на напъните на всички участниците, изпратени в изборния ден в Турция , тъй като с помощта на тях не се е повторил резултатът за Движение за права и свободи от предни избори. Защото там вотът е проведен от турската страна в интерес на Движение за права и свободи. Това е вмешателство във вътрешните работи на България, което е неприемливо. И точно поради представителите на Вътрешна македонска революционна организация в секциите там това не е позволено да се случи напълно.

Ако не бяхме ние там, Ердоган щеше да избере най-малко още двама представители от Движение за права и свободи за българския парламент, уточни Джамбазки.

Той предизвести, че ще бъде извънредно рисково да се трансформира Изборният кодекс за да се позволи разкриване на спомагателни секции в република Турция.

Ние желаеме да се съблюдават изборните правила и не желаем Ердоган да избира български народни представители.

Ангел Джамбазки разяснява и резултата на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване на отминалите парламентарни избори. Той благодари на всички членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация за упоритата работа по време на предизборната акция и дефинира резултата на Вътрешна македонска революционна организация като нелош. Интересът на българските жители в тази обстановка с продължаваща пандемия и следваща икономическа рецесия – изисква да има устойчиво и ползотворно ръководство. Поздравяваме показаните в 45-ия парламент политически обединения и ги призоваваме да излъчат кабинет. Нашият тясно партиен интерес би бил да има нови избори бързо, само че това не е публичният интерес, акцентира Ангел Джамбазки

Би било политически нарцисизъм да има нови избори скоро, сподели Джамбазки. По думите му Вътрешна македонска революционна организация си е взела поучения от отминалия избор, а диалозите на партията ще са с обединения, които са потвърдени като патриотични и родолюбиви.

Уважаваме резултата на всеки един, който се е явил на тези избори. За нас е доста значим въпросът каква ще е позицията на новите ръководещи във връзка еврочленството на Република Северна Македония, съобщи евродепутатът. Той е безапелационен, че страната ни не трябва да прави отстъпки, а да пази българския народен интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР