Изпращат се фишинг имейли, които претендират да са изпратени от

...
Изпращат се фишинг имейли, които претендират да са изпратени от
Коментари Харесай

"Не отваряйте, не теглете файла": Нова фишинг измама в имейлите от името на Европол и ГДБОП

„ Изпращат се фишинг имейли, които претендират да са изпратени от правоохранителни органи. Има логата на Европол, ГДБОП, дирекция „ Киберпрестъпност “. Това са едни лъжливи имейли, в които написа, че ще бъдете съдени “, съобщи в предаването „ Тази заран “ шефът на „ Киберсигурност “ в ГДБОП-МВР старши комисар Владимир Димитров.

Снимка: bTV Новините

Той изясни, че в атачмънта на негоден български език е обяснено, че сте разглеждали уеб сайтове с детска порнография или друго нелегално наличие. „ Посочен е и имейл, на който да върнете отговор, само че в случай че започнете връзка с нарушителите нормално се дават банкови сметки в чужбина, на които да се изпрати тъй наречените санкция “, акцентира Владимир Димитров.

Експерти по киберсигурност предизвестяват, че хората не би трябвало да вършат каквото и да било

Той акцентира, че в тази ситуация е даден същинският адрес на Европол в Хага.

„ По 10 сигнала имаме дневно, че хората са получили такива фишинг имейли. Измамниците се пробват да накарат жертвите да изпратят санкцията. Огромна част от тези нарушители, които се пробват да създадат тази машинация са от северноафрикански страни Кот д'Ивоар, Мали. Около 1000 евро е санкцията, която те желаят от жертвите “, добави Владимир Димитров.

Ловят ли се българските консуматори на въдицата на киберпрестъпниците

Той поучава тези имейли да не се отварят и да се заобикаля свалянето на PDF-файла.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР