Изпращаме октомври с нетипично за нашите географски ширини и за

...
Изпращаме октомври с нетипично за нашите географски ширини и за
Коментари Харесай

Осезаемо застудяване в първите дни на ноември

Изпращаме октомври с нетипично за нашите географски ширини и за сезона топло време. Въпреки краткотрайните разстройства, съвсем до самия завършек на месеца дневните температури ще се движат с до 10-12 градуса над нормалните.
В понеделник на разсъмване облачността ще е променлива с наклонност денем да се раздира и понижава. Покрай облаците в хода на денонощието въпреки всичко е допустимо да превали локално и кратковременно на изолирани места в Западна и Централна България. Ще е относително безшумно с дневни температури сред 24 и 29 градуса.
Във вторник и сряда термометрите ще демонстрират с градус по-високи стойности. Облачността ще е променлива с минимална възможност от дъжд. Едва в сряда по здрач, около прекосяването на атмосферен фронт ще има краткотрайни превалявания, които през нощта ще преминат над обособени региони на Западна и Северна България.
Четвъртък следобяд, с увеличаване напразно от запад, разстройването ще е причина за местни гръмотевични превалявания в Южна и Източна България. Температурите с леки съмнения ще се запазят. В петък вятърът ще е още по-силен, само че ще е топъл югозападен фьон с мощни пориви по северните планински скатове. Вечерта още веднъж ще премине фронт с превалявания, по-съществени в западните и централните региони на Северна България.
Последните октомврийски почивни дни, когато избираме органи на локалната власт, ще са по-хладни с температури сред 20 и 25-26 градуса. Облачността – динамична, само че с местни краткотрайни валежи на малко места, най-вече в южната половина на страната. В събота против неделя се връщаме към астрономическото време и местим стрелките на часовника с час обратно.
В последните 2 дни на октомври още веднъж ще сме в плен на топли средиземноморски въздушни маси с температури от 20 до 26-27 градуса. Валежи не се чакат.
Ако настоящите прогнози се запазят, по-сериозно навлизане на мраз се чака в първите ноемврийски дни. В интервала 1-3 ноември ще премине леден атмосферен фронт – преваляванията ще са краткотрайни, само че във високата част на планината ще са от сняг. Температурите осезаемо ще се намалят до равнища от 10-15 градуса в топлата част на денонощието.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР