Изпотяването е естественият начин тялото да се охлади. Това е

...
Изпотяването е естественият начин тялото да се охлади. Това е
Коментари Харесай

На какво се дължи нощното изпотяване

Изпотяването е естественият метод тялото да се охлади. Това е изцяло натурален механизъм, който оказва помощ на организма да поддържа здравословни стойности на вътрешната температура. Изпотяването става по-интензивно при усилена активност. Може да се появи и през нощта най-много в горещите летни месеци, когато температурите са доста по-високи даже през нощта.

Но нощното изпотяване може да е симптом и на други здравословни проблеми, написа az-jenata.bg. То не всеки път се появява просто по този начин и става видимо, когато изпотяването е прекомерно щедро. Нощното изпотяване може да е огромен проблем, изключително в случай че спите до някого. Контролирането му е невероятно и в множеството случаи няма нищо общо с външната температура. Може да се следи и през зимата.

Какви могат да са аргументите за нощно изпотяване?

Менопауза

Менопаузата е интервал от живота на всяка жена. Той настава в друг миг при другите дами и може да варира от 40-те до 50-те години от живота. В този интервал менструалният цикъл последователно стопира, което е белязано от фрапантни хормонални промени. Именно те са в основата на появяването на щедро нощно изпотяване.
За да облекчите изпотяването през нощта, ограничете приема на алкохол, кофеинови питиета, пикантни храни.

Някои медикаменти

Приемът на някои лекарства може да е в основата на нощното изпотяване. Лекарства за хипертония или антидепресанти са измежду нормалните обвинени при подобен проблем. Някои от страничните им резултати са свързани със засягане на центровете в мозъка, които контролират секрецията на потните жлези и ръководството на телесната температура.

Тревожност и безпокойствие

Всеки се тревожи и безпокои за разнообразни неща в живота си, само че не всеки страда от безпокойствие. Когато е налице безпокойствие, то се усеща в по-осезаема степен и може да докара до разнообразни положения, в това число щедро изпотяване денем и през нощта, паник офанзиви, интензивен пулс, учестено дишане, натрапчиви мисли.

Повишена функционалност на щитовидната жлеза

Хипертиреоидизмът се характеризира с произвеждане на повече хормони на щитовидната жлеза, в сравнение с са нужни. Това провокира ускорение на целия метаболизъм, а като разследване от ускоряването му се появява и изпотяване. Може да ви се стори, че това е страховит метод да контролирате тежестта си, тъй като звучи съвършено – ядете каквото си желаете и отслабвате. Но в действителност нещата напълно не стоят по този начин.

Ускореният метаболизъм води до редица здравословни проблеми, в това число некачествено асимилиране на питателните субстанции, от което действително зависи здравето ви.

Ускореният метаболизъм води и до прегряване на организма. Повишеното изпотяване денем и през нощта е в опит на тялото да се оправи с високата телесна температура.

Инфекции

Треската и изобилното изпотяване могат да са симптом на инфекции, вирусни или бактериални. Могат и да са симптом на вътрешни инфекции на органи и тъкани. Ако забележите нараснало нощно изпотяване, наложително се консултирайте с доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР