Използвайки трактор италианският художник Дарио Гамбарин нарисувал на полето в

...
Използвайки трактор италианският художник Дарио Гамбарин нарисувал на полето в
Коментари Харесай

Италия посреща Путин с „икона“ насред полето

Използвайки трактор италианският художник Дарио Гамбарин " нарисувал " на полето в област Венето голям облик на съветския покръстител княз Владимир и посветил това свое произведение на изкуството на идното посещаване на президента Владимир Путин на Апенините на 4 юли. Гамбарин споделил пред сътрудник на ТАСС, че желал да сътвори " икона като подарък за съветския водач ".

" Владимир Путин ще се срещне с папа Франциск. Последният път той подари икона на папата, а на мен ми пристигна концепцията да основа икона като подарък за Путин ", изясни Гамбарин. Като облик за своята картина той избрал Св. Владимир, който покръства Русия през Х век.

Лицето на княза се оказва 100 на 240 м. Според художника за предпочитане е да се огледа на неговото създание рано заран или след залез слънце от височина 600-700 м, защото слънцето основава отражения върху изрязаната пшеница. Гамбарин се надява, че Путин ще може да види широкомащабното си творчество.

Гамбарин, който към този момент има независими изложения с обичайни картини, се обърнал към основаването на творби на пейзажното изкуство (land art) преди повече от 10 години. Той назовава своите произведения " екологични " и " ефимерни ", тъй като те са краткотрайни и съгласно естествения цикъл на живота изчезват за 7-10 дни.

Преди това Гамбарин е основал великански портрет на Путин, който е съвпаднал с срещата на върха на Г-20 през 2017 година. Според него той в никакъв случай не се повтаря, тъй че този път решил да избере съименника на съветския президент.

Гамбарин към този момент е „ нарисувал “ по този метод портрети на разнообразни политически фигури, в това число Барак Обама, Доналд Тръмп, Фидел Кастро и Нелсън Мандела. Последният му облик бе китайският президент Си Цзинпин, който бе на посещаване в Италия през март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР