Използвайки снимки и видеоклипове от социалните медии и други свидетелски

...
Използвайки снимки и видеоклипове от социалните медии и други свидетелски
Коментари Харесай

Как се разви атаката на Хамас срещу фестивала Supernova в Израел

Използвайки фотоси и видеоклипове от обществените медии и други свидетелски показания, Sky News събра това, което знаем до момента за нападението и по какъв начин фестивалът в миналото беше разказан като празнуване на „ любовта и безкрайната независимост “ се трансформира в кръвопролитие.

Повече от 260 тела са били извадени от фестивала, съгласно израелската избавителна работа Zika след офанзивата на въоръжената формация Хамас.

Проведен единствено на 5 км (три мили) от границата Израел-Газа в пустинята Негев в Южен Израел, транс фестивалът Supernova стартира в петък вечерта с хиляди младежи, присъстващи.

Стрелба и суматоха < /p>

Посетителите на фестивала бяха видени да танцуват на бас музика под цветни шатри и приказни светлини в една от главните зони, преди камерата да се насочи към дима, издигащ се в далечината - белязан от шестте сиви облака в небето.

Знаем, че първото видео, снимано от един участник, е снимано в ранните часове на събота преди изгрев слънце, към 6.40 сутринта.

Знаем това заради естествената светлина и сме локализира разнообразни клипове, споделени онлайн, употребявайки сателитни изображения, които маркират сцената на nova и главните зони за танци.

Свидетели оповестяват, че са чули ракетен огън в далечината, само че някои рейвъри не са чули детонации на фона на тумтящата музика.

Малко откакто музиката беше спряна, към 6:30 сутринта, бяха направени известия и чиновниците по сигурността започнаха да водят хората от сцените.

Видеоклиповете демонстрират по какъв начин някои хора напущат небрежно, изглеждайки комплицирани, само че към момента не в суматоха.

С звука на пукотевица хората се виждаха трескаво да тичат към близките полета, с цел да избягат. Намерихме един видеоклип към едно от полетата източно от площадката от другата страна на пътя.

Северно от фестивала фрагментите демонстрираха израелски сили за сигурност и локална полиция, които основават периметър и бойни позиции, до момента в който посетителите на фестивала се прикриват. < /p>

Мъж е погубен вътре в мястото на фестивала

Нападението включва и убийства, защото видеорегистратор от автомобил на мястото демонстрира, че бойци на Хамас водят мъж вътре в мястото на фестивала.

Някой беше забелязан да се движи откъм гърба на колата, преди мъж да се приближи до него и да го простреля.

Изображение: Двама мъже се появиха във видео, носещи сходни лога на бойците на Хамас

Маркирите върху лентата за глава на този мъж наподобява съответстват логото на Хамас и местоположението на обекта съгласно координатите на видеорегистратора също беше съпоставено с фестивална шатра, която се появи на назад във времето.

Часовото клеймо на видеото демонстрира, че фрагментите са снимани почти три часа по-късно екстремистите се появиха на сцената.

Посетител на фестивала беше похитен

Но 25-годишният Ноа Аргамани не съумя да избяга.

Появи се видео, което демонстрира жена е отвлечена и манипулирана на мотоциклет, до момента в който се протяга към приятеля си, който върви пешком.

Момент, в който жена е отвлечена от бойци на Хамас

Няколко други души също са взети за заложници от Хамас, споделиха израелските отбранителни сили.

По-късно беше пуснат видеоклип, показващ по какъв начин госпожа Аргамани седи сама и пие вода. Не успяхме да установим къде е това и по кое време е взето.

Съобщава се, че 900 израелци и 576 палестинци са били убити, откакто Хамас атакува Израел през уикенда и в ответни удари.

Изображение:Повече от 260 тела са извадени от фестивала, съгласно спасителите

Това бележи единствено едно от нападенията им против Израел през уикенда, предизвиквайки яростен отговор от страна на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, в това число стотици въздушни удари против Газа, която Хамас управлява.

В отговор Израел също подреди „ цялостна блокада “ на Газа – без гориво, храна, вода или електричество.

Допълнителен репортаж от Olive Enokido-Lineham, OSINT продуцент.

Екипът е екип с доста умения, отдаден на обезпечаването на транспарантна публицистика от Sky News. Ние събираме, проучваме и пресъздаваме данни, с цел да разкажем истории, основани на данни. Ние комбинираме обичайни умения за докладване с модернизиран разбор на сателитни изображения, обществени медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедийно описване на истории ние се стремим да разбираем по-добре света, като в същото време демонстрираме по какъв начин се прави нашата публицистика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР