Използвайки липсата на БСП в парламента, новата коалиция ГЕРБ -

...
Използвайки липсата на БСП в парламента, новата коалиция ГЕРБ -
Коментари Харесай

БСП: Борисов да се разплати с ДПС и да отиваме на предсрочни избори


Използвайки неналичието на Българска социалистическа партия в Народното събрание, новата коалиция ГЕРБ - Движение за права и свободи се пробва да прокара всевъзможни закони. Затова приканих сътрудниците от Движение за права и свободи да ги изпишат небрежно тези закони, да ги дадат в деловодството, да ги одобряват в границите на една седмица, както го вършат, Борисов да се разплати и да отиваме на предварителни избори, тъй като в тази страна никой няма интерес от това ръководство, само посочените политически субекти. Това сподели на конференция зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски, съобщи Novini.bg

В последната седмица обществото не без съображение се вълнува от импортирания от ГЕРБ и Българска социалистическа партия закон за опрощаване на отговорностите на българските вероизповедания, в частност на мюфтийството. Основната част от тези отговорности са на мюфтийството.

В този законопропект изобщо не става въпрос за етнически мир или за протовопоставяне на обнщности, както с пробва да го изкара Борисов, а за опрощаване на налози, осигуровки и отговорности. Призовавам Борисов да не злоупотребява с тази тематика, българските жители са задоволително грамотни, с цел да схванат защо става дума, съобщи Свиленски.

Призоваваме ръководещите да излязат и да обяснят за какъв брой пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма. Този законопроект към този момент е гледан в Комисията по вероизповеданията през декември 2018 година и там представител на ГЕРБ е споделил: "Това е политическо решение ". Всяко политическо решение има цена. Ние питаме каква е цената на това политическо решение, уточни социалистът.

На изказванията на Обединените патриоти, че в случай че Българска социалистическа партия е била в зала, този законопроект нямаше да мине, ще кажем - в случай че не желаете този законопроект да види бял свят, в деня, в който се гласоподава на второ четене, просто не се регистрирайте. Българска социалистическа партия има ясна позиция за мотива на овакантяване на Народното събрание и ясно решение по кое време ще се върне. Обединени патриоти не са тези, които ще ни призоват, сподели зам.-председателят на ПГ на "БСП за България ".

Новата коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Обединени патриоти и "Воля " в последните две седмици са внесли Изборния кодекс с анулация на преференциите, вероизповеданията с опрощаване на налози, осигуровки и отговорности, смяна в закона за концесията, отнемаща на българските жители опция за анулация на концесията, закона за смяна на закона в правосъдната система, смяна на закона за банковата неплатежоспособност. Тези са законите, които сплотяват новите ръководещи, уточни Свиленски.

Попитан за коментар на думите на Борисов, че самият той в никакъв случай не е управлявал с Движение за права и свободи, и на апела на премиера от Българска социалистическа партия да кажат, че в никакъв случай няма да ръководят с Движение за права и свободи, Георги Свиленски съобщи: "Борисов не е спирал да ръководи с Движение за права и свободи. Няма кой да му повярва, че не ръководи с Движение за права и свободи, когато всякога когато не е имал кворум, е търсил поддръжката на Движение за права и свободи. Много по-почтено е, когато управляваш с съдружен сътрудник, да бъде въз основата на контракти, на съглашение, а не на подмолни сделки. Българска социалистическа партия е управлявала с Движение за права и свободи и постоянно е било на правилото на коалиция и всички вие сте знаели и министрите. Бойко Борисов се разплаща за поддръжката на Движение за права и свободи, а твърди, че не желае поддръжката им. Хайде да бъде задоволително прям и прецизен по този въпрос към българските жители ".

Той обърна внимание на законодателната работа на Народното събрание. Тази седмица правна комисия има съвещание в сряда. От 6 точки дневен ред четири законопроекта са импортирани от народни представители от новото болшинство – ГЕРБ и Движение за права и свободи, два законопроекта са импортирани от Министерски съвет. Всички те са импортирани след 28 февруари. Има и на 6 март. Законопроектите са импортирани без публично разискване, разбор на оценката на влияние, както и без нито едно мнение от засегнатите страни. И забележете Министерски съвет какво внася - законопроект, касаещ обединението ГЕРБ и Движение за права и свободи - Закона за концесиите. В законопроекта се пазят ползите на бъдещите концесионери на летище София, в случай че последващо ръководство анулира концесията. Българска социалистическа партия е декларирала неведнъж, че когато пристигна на власт, концесията на летище София ще бъде анулирана, акцентира Свиленски.

Той разяснява и повдигнатите обвинявания за документно закононарушение и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери против кмета на Златица Магдалена Иванова, издигната от Българска социалистическа партия. Въпросът е за какво се повдигат обвинявания против кмета на Златица месеци преди европейските и локалните избори. Няма значение от коя политическа мощ е. Единственият коментар, който мога да направя е, че става въпрос за неща, случили се през 2014 година Нека органите да си свършат работата. Българска социалистическа партия е пуснала значително сигнали в прокуратурата и до ден сегашен няма развиване съвсем по нито един. Когато идват локални избори, евентуално от през днешния ден нататък ще има още много такива акции. Нека да си свършат сътрудниците от правоохранителните органи работата. За доста повдигнати обвинявания не се случи нищо, съобщи социалистът.

Попитан дали това е целенасочена акция против Българска социалистическа партия, Свиленски съобщи, че не може да каже. По думите му всеки български жител би трябвало да си направи изводите за какво преди локални избори зачестява повдигането на сходни обвинявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР