Използването на такси е най-лесният начин за пътуване из Истанбул,

...
Използването на такси е най-лесният начин за пътуване из Истанбул,
Коментари Харесай

В Истанбул: Глоби за таксиджии, които мамят туристи

Използването на такси е най-лесният метод за пътешестване из Истанбул, само че някои таксиметрови водачи могат да създадат това, скъпо преживяване за туристите.

Туристите се оплакват, че се постанова да се пазарят с водачите, преди да се качат, с цел да не бъдат излъгани в сметката.

Цивилни служители на реда, представящи се за арабски туристи, попаднаха на съществени измами от таксиметрови водачи покрай най-популярните туристически обекти в Истанбул. Те съумяха да заловен двама водачи, в това число един, който изиска 58 $ (500 лири) за пътешестване от площад Таксим до Шишли, квартал единствено на няколко километра. За различен курс бяха поискани 50 евро (TL 504) за още по-кратко разстояние. И двамата водачи извършители бяха санкционирани.

Полицаи организираха солидна инспекция във вторник в Бейоглу, Фатих и Еминьоню, региони известни измежду туристите, откакто бяха получени голям брой тъжби от " опарени " хора.


Някои водачи се пробваха да договарят авансово цена с „ туристите “, вместо да ги таксуват с таксиметъра, който е наложителен. Други водачи изрично желаеха високи цени за къси дистанции. Полицията всеобщо санкции водачите с голям брой нарушавания на разпоредбите, от отвод да употребяват таксометър до пушене в транспортното средство и без носене на колани и маски.
През последните години гостите и жителите на Истанбул всеобщо се оплакват, че не могат да наемат такси на къси дистанции. Също по този начин таксиджийте избират далечни направления и дестинации, като постоянно изкуствено удължават маршрута и надчисляват солени суми на туристите.

Проблемът с такситата в града още веднъж влезе в полезрението на медиите предишния месец, когато огромната община на Истанбул (IBB) разгласи, че 397 таксиметрови разрешителни са били анулирани, откакто водачите бяха упрекнати в надценяване на сметките на клиентите. Истанбулчани се оплакват, че доста водачи намират оправдания да не качват пасажери на къси дистанции, като най-често се твърди, че промяната им преди малко е завършила.

Таксиметровите водачи признават недоволствата, само че споделят, че не всички водачи отхвърлят пътувания на къси дистанции и надценяват клиентите. „ Ние караме хората на всички места, където желаят, само че в случай че има прекалено много трафик, някои водачи не желаят да пътуват до места с огромно натоварване “, сподели Хуршит Явуз, таксиметров водач, работещ в кв. Кяътхане. Мустафа Акча, водач от 22 години, споделя, че таксиметровите водачи, работещи за такси на стоянка, са длъжни да водят клиентите, където желаят да отидат, без значение от дистанцията. " Трафикът е различен проблем. Докато има огромен трафик, намирането на такси ще ще бъде мъчно в Истанбул “, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР