Използването на психиатрични болници в Китай за лишаване от свобода

...
Използването на психиатрични болници в Китай за лишаване от свобода
Коментари Харесай

Китай използва психиатрични болници за наказание на политически затворници

Използването на психиатрични лечебни заведения в Китай за отнемане от независимост на деятели без надлежна процедура е рутинна процедура, се споделя в отчет на група за отбрана на човешките права. Оттам упрекнаха лекарите и здравната система, че се договарят с управляващите при наказването на дисиденти, заяви Агенция Франс Прес.

В продължение на десетилетия управляващите в Пекин употребяват системата от психиатрични лечебни заведения в страната, известна като Анканг, за наказване на политически пандизчии.

В отчет, оповестен във вторник от основаната в Мадрид неправителствена организация Safeguard Defenders, се споделя, че тази процедура продължава макар промените при започване на 2010 година, които изискват лекарско единодушие и ускоряват правосъдния контрол върху китайската система за психиатрични грижи.

По-голямата част от данните в отчета са от изявленията с жертви и техните фамилии, оповестени онлайн от китайската неправителствена организация Civil Rights and Livelihood Watch (CRLW). Данните преглеждат случаите на 99 китайци, настанени наложително в психиатрични лечебни заведения по политически аргументи в интервала 2015-2021 година

" През 2022 година Китайската комунистическа партия (ККП) към момента рутинно затваря политически деятели в психиатрични лечебни заведения, макар че преди повече от десетилетие вкара законови промени за преустановяване на тази варварска процедура ", съобщи групата.

„ ККП е в положение да в профил напълно вносителите на петиции и деятелите от правосъдната система, без вяра да се срещнат с юрист или да се явят на правосъден развой, като им слага диагноза " психологично заболяване ". Така те остават обществено изолирани даже след освобождението си ", се споделя още в отчета.

" Лекарите и лечебните заведения се сговарят с ККП да подлагат жертвите на ненужни от здравна позиция насилствени хоспитализации и наложително лекуване. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР