Изпитание на високоскоростен влак Фусин с дължина 415 метра и

...
Изпитание на високоскоростен влак Фусин с дължина 415 метра и
Коментари Харесай

Китайски влак вдигна 350 км/ч

Изпитание на високоскоростен трен " Фусин " с дължина 415 метра и оптималната скорост 350 километра в час бе излършено в Пекин, съобщи ТАСС, представена от дир.бг.
Според известието на железопътната корпорация на Китай Си Ар Ар Си Таншан (CRRC Tangshan) тест на такава влакова комбинация се прави за първи път.

Новият първообраз на трен се състои от 16 вагона, т.е. композицията е с двойно по-голяма дължина в сравнение с досегашните високоскоростни влакове. Транспортното средство може да транспорти над 1100 души по едно и също време.

Планира се да бъдат осъществени общо 28 предварителни теста преди влаковата комбинация да бъде пусната в всеобщо произвеждане.

Модел " Фусин " съставлява ново потомство високоскоростни влакове. Те са конструирани напълно в Китай. Характеризират се с ниско ползване на сила и по-дълъг период на употреба.

Към момента най-високата скорост, която доближават пътническите влакове в Китай е 350 км в час. През септември предходната година сходна влакова комбинация стартира да обслужва един от най-натоварените направления Пекин-Шанхай. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР