Изпит по биология за кандидат-студенти ще се състои на 7

...
Изпит по биология за кандидат-студенти ще се състои на 7
Коментари Харесай

Изпит по биология за кандидат-студенти предстои да бъде проведен в Софийския университет

Изпит по биология за кандидат-студенти ще се състои на 7 април 2024 година от 14:30 часа в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", оповестяват от висшето учебно заведение.

Изпитът е писмен, продължава четири и половина астрономически часа. Състои се от два съставния елемент. Компонент 1 се прави оценка с числова оценка по шестобална система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички кандидатстващи с изпит по биология в Софийски университет. Компонент 2 е наложителен единствено за претендентите за компетентност “Медицина ” във висшето учебно заведение.

Първият съставен елемент съставлява тест и е наложителен за всички кандидат-студенти, полагащи изпит по биология.  Оценката от съставен елемент 1 е главното цифрово изражение на резултатите от изпита по биология. Тестът се състои в решение на 60 тестови задания, които включват материал от осми, девети и десети клас. Задачите ще бъдат в два формата: многоброен избор с няколко други възможности, само че с един правилен отговор и структуриран отговор. Те целят кандидатстващите да покажат в действителност познания по биология, както и съществени логичен и аналитични умения, прибавят от СУ.

Вторият съставен елемент на изпита по биология е наложителен за кандидат-студенти за компетентност “Медицина ” в Медицинския факултет на Софийския университет.  До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността се позволяват единствено кандидат-студентите, получили “ДА “ точно на този съставен елемент.

Компонент 2 включва къси, точни и изчерпателни отговори на четири въпроса от образователния материал, които могат да съдържат с изключение на отворен отговор, означаване на скица и попълване на таблица.

Кандидатстудентският изпит по биология се основава на държавните просветителни условия на образователната стратегия по Биология и здравно обучение, утвърдена от Министерството на образованието и науката (МОН) за осми, девети и десети клас на Средните общообразователни учебни заведения, залегнала в учебниците, издадени след 2017 година При подготовката за изпитната стратегия е целесъобразно да се употребяват учебниците, утвърдени от МОН, които са предложени в програмата от справочника, и са посочени като литература, прецизират от СУ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР