Изписани са децата от село Хаджидимитрово, които бяха настанени по

...
Изписани са децата от село Хаджидимитрово, които бяха настанени по
Коментари Харесай

Изписаха децата с хранително отравяне в Ямбол

Изписани са децата от село Хаджидимитрово, които бяха настанени по неотложност в инфекциозното поделение на Ямболската болница след хранително отравяне при започване на седмицата. Причина за положението им е стафилококова зараза, потвърдиха микробиологичните проучвания.

Ямбол

Децата са в положително положение и инфекцията е овладяна, потвърдиха от болничното заведение в Ямбол. След изработен обзор тази заран всички към този момент са освободени от болничното заведение. Родителите обаче към момента не могат да кажат по кое време още веднъж ще изпратят децата си на учебно заведение.

Заради суматохата след инфекцията една част от родителите на останалите 48 възпитаници от Хаджидимитрово не ги пуснаха на учебно заведение. Днес обстановката е спокойна и още в 7:30 ч първата група възпитаници влезе в класните стаи.
Марина Николова, шеф на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", с. Дражево: Във вторник имаше по-голям % неявяване от учебно заведение, само че през вчерашния ден посещаемостта беше доста по-висока, уповавам се през днешния ден да е още по-висока... уповавам се ситуацията да се възстановява в границите на няколко дни.
Очакват се резултатите от взетите проби от храната в кухнята-майка, с цел да се обясни дали инфекцията е тръгнала от там или от употребявана храна отвън образователното заведение.

От Агенцията по храните ще глобяват служителката от учебното заведение, която не е запазила от храната за деня. До края на месеца би трябвало да завърши и разпоредената от Районната прокуратура сложна инспекция.
 Изписват учениците, които бяха признати в болница след хранително отравяне Изписват учениците, които бяха признати в болница след хранително отравяне
Днес ще бъдат изписани 22-те деца от ямболското село Хаджи Димитрово, които в понеделник вечерта бяха признати в болница по неотложност след хранително отр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР