Изпеченият измамник Станимир Стефанов, по прякор Доктора, отнесе поредната си

...
Изпеченият измамник Станимир Стефанов, по прякор Доктора, отнесе поредната си
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри бруталната схема на закоравелия измамник Доктора

Изпеченият лъжец Станимир Стефанов, по прякор Доктора, отнесе следващата си присъда. 41-годишният шарлатанин ще лежи 4 години и 4 месеца, откакто преметна Мехмед М. от руенското село Рожден, представяйки се за данъчен чиновник.  Прокуратурата разкри цялата последователност на закононарушението на Доктора, който сходно на героя на Тодор Колев от кино лентата " Опасен сексапил ", се въплъщавал в разнообразни функции, с цел да измами жертвите си.

Пострадалият Мехмед дошъл в Бургас в средата на май, с цел да заплати санкции за нарушавания на пътя. Мехмед отишъл до постройката на Община Бургас, като минал от задната й страна, където имало каси. Още с влизането си той бил посрещнат от Доктора. Стефанов се показал за данъчен и му предложил дружно да отидат до постройката на Национална агенция за приходите – Бургас, където щял да му спомага да заплати санкциите в понижен размер, написа " Флагман ".

Пострадалият наивно се вързал на думите изпечения лъжец и тръгнал с него. Влезли в постройката на Национална агенция за приходите към 12:45 ч., Стефанов взел номер от поставения в помещението уред и двамата зачакали да им пристигна реда. През това време Доктора изискал от Мехмед 620 лева, като му споделил, че имал да заплаща доста огромни санкции и в случай че не го направи, ще лежи в пандиза и даже бил разгласен за търсене.

Шашнатия мъж незабавно предал желаната сума. Стефанов взел и персоналната му карта, след което почнал да обикаля гишетата. На едно от тях внесъл сумата от 200 лева в интерес на потърпевшия, с която било погасено част от обвързване – санкция по наказателно разпореждане. След известно време измамникът се върнал при жертвата си, казвайки, че всичко е готово, само че би трябвало да отидат и до арбитър.

Завел Мехмед до постройка на ул. „ Ген. Гурко “ № 9 и му обяснил, че се качва при магистрата, а той би трябвало да го изчака начело. Малко по-късно се върнал, носейки ксерокопие на персоналната му карта, на което го предиздвикал да напише „ правилно с оригинала “. Върнал персоналната му карта и платежно разпореждане, след което оповестил, че всичко е готово и може да отиде в КАТ, с цел да си вземе книжката.

Доктора се върнал в постройката, а потърпевшият тръгнал надолу по улицата, само че като погледнал платежното разпореждане забелязал, че е единствено за сумата от 200 лева и се усъмнил. Изчакал надолу по улицата Стефанов и когато той излязъл, го пресрещнал, като изискал да отидат още веднъж до Национална агенция за приходите – Бургас, с цел да ревизират дали всичко е наред.

След като се върнали, служителка от гише им споделила да си вземат номер и да изчакат. Пострадалият извикал подсъдимия извън и изискал да му върне парите, в противоположен случай ще се обади в полицията. Доктора се направил на афектиран и споделил, че това е клюка. Отново се върнали до постройката на данъчното, където служителката съобщила на потърпевшия, че може да ревизира по стационарен телефон, намиращ се пред гишето, дали е осъществено заплащане. В момента, в който Мехмед почнал да набира телефона, Стефанов побягнал в незнайна посока. Той бил задържан малко по-късно от чиновниците на Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Припомняме, че при започване на октомври Доктора отнесе 4-годишно наказване, откакто измамил жена, представяйки се за длъжностно лице – чиновник в Търговско дружество „ Приморие” и прибрал от бургазлийката 432 лева До този миг Стефанов имаше общо 14 присъди Почти всички от тях за измами на възрастни хора. Най-често се представял за юрист, физиотерапевт, данъчен чиновник, шеф на „ Жилфонд” и така нататък Мамеше най-вече възрастни, заболели и обществено слаби хора, като им предложил да извърши някакъв тип услуга според от “ролята”, в която се е въплътил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР