Изпарил се е интересът на инвеститорите към бъдещата икономическа зона

...
Изпарил се е интересът на инвеститорите към бъдещата икономическа зона
Коментари Харесай

Кметът Портних обясни защо няма чужди инвестиции във Варна

Изпарил се е ползата на вложителите към бъдещата икономическа зона на Варна, а това е резултат от спряното строителство на Автомагистрала " Хемус " и проектирането на Автомагистрала " Черно море ", заяви кметът на Варна Иван Портних на брифинг, извършен през днешния ден, съобщи Морето.нет.

Това се планове, които са директно свързани с новата ни икономическа зона, акцентира кмета и посочи, че ползата на вложителите към новата икономическата зона на Варна се е базирал на построяването на автомагистрала " Хемус ", обезпечен като необратим развой.

През последните 2 години обаче градежът на автомагистралата е секнал и кметът не вижда индикации това да се случи в близко бъдеще.

Портних приказва и за Автомагистрала " Черно море ", която е значима освен за Варна, а и за цялото Черноморие и е стратегическа за страната ни.

По думите му за втори Аспарухов мост даже няма смисъл да се приказва, в случай че няма Автомагистрала " Черно море ".

Moreto.net напомня, над 10 000 декара, заключени сред летищен комплекс Варна, градовете Аксаково и Игнатиево и село Слънчево са планувани да се трансфорат в бъдещата икономическа зона на Варна.

През 2021 година в бюджета на община Варна бяха заложени над 3 млн. лева за за направа на Подробен устройствен план на зоната.

Бе планувано и създаване на нов пътен възел на Автомагистрала " Хемус " с директна връзка с икономическата зона
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР