Изпълняващият длъжността премиер на Испания Педро Санчес не успя да

...
Изпълняващият длъжността премиер на Испания Педро Санчес не успя да
Коментари Харесай

Парламентът на Испания не подкрепи Педро Санчес за ново правителство

Изпълняващият длъжността министър председател на Испания Педро Санчес не съумя да завоюва поддръжката на Народното събрание за сформиране на държавно управление в първия кръг от гласуването, осведомят международните медии.

Санчес получи поддръжката на 166 депутати, до момента в който 165 гласоподаваха срещу него. Имаше и 18 въздържали се, до момента в който един народен представител не е взел участие в гласуването.

Санчес завоюва поддръжката на личната си Социалистическа партия, лявата " Подемос ", както и на баската PNV, Галисийския националистически блок и още три дребни партии.

Сега министър председателят е изправен пред още едно гласоподаване, което ще се организира на 7 януари.

За да завоюва на първия тур от гласуването, министър председателят трябваше да бъде подсилен от безусловно болшинство, което значи 176 гласа в 350-местния парламент. Вторият тур, въпреки това, изисква поддръжката на нормално болшинство.

Испания се намира в политическа невъзможност от близо година в подтекста на устрема на Каталуния за разединение от страната. В страната се организираха четири парламентарни избори през последните четири години.

Временно изпълняващият длъжността министър председател Педро Санчес сега се пробва да завоюва поддръжката за съставяне на съдружно държавно управление в първия сходен ход след Гражданската война в интервала 1936-1939 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР