Изпълняващият длъжността министър на външните работи Абдала Бу Хабиб посочи

...
Изпълняващият длъжността министър на външните работи Абдала Бу Хабиб посочи
Коментари Харесай

Ливан преговаря с Хизбула, за да избегне ескалация с Израел сле...

Изпълняващият длъжността министър на външните работи Абдала Бу Хабиб уточни през вчерашния ден вечерта пред Би Би Си, че държавното управление му беседва с " Хизбула ", с цел да убеди придвижването да не реагира на убийството, което генерира опасения за по-сериозен спор в Близкия изток.

 

" Ние сме доста загрижени, ливанците не желаят да бъдат въвлечени в това, даже " Хизбула " не желае да бъде въвлечена в районна война ", разяснява министърът.

 

Междувременно Ливанското външно министерство стартира да приготвя тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за наказание на израелската експанзия. Документът се изготвя по инструкции на служебния министър председател Наджиб Микати, осведоми държавната Национална осведомителна организация.

 

Припомняме, че заместник-ръководителят на политическото бюро на Хамас Салех ал Арури беше погубен във вторник вечерта при хипотетичен удар с дрон по офис на Хамас в южните покрайнини на Бейрут, считани за бастион на " Хизбула ". Според придвижването Хамас, което е съдружник на " Хизбула " и е подкрепяно и от Иран, при удара са починали общо седем души, в това число двама водачи от въоръженото крило на Хамас. Терористичната формация незабавно упрекна Израел, макар че досега Израел не е поел отговорност.

 

По-късно през днешния ден водачът на " Хизбула " Хасан Насралла ще произнесе тирада, напомня организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР