Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан пристигна

...
Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан пристигна
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната се срещна с иракския премиер в Багдад

Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан дойде през днешния ден в Багдад на необявена аудиенция и се срещна на четири очи с иракския министър председател Адел Абдел Махди, съобщи ДПА.
Посещението последва визитата му в Афганистан тази седмица.

Шанахан разиска напъните за развиване на качествата на иракските сили за сигурност и даде обещание Съединени американски щати да почитат суверенитета на Ирак.

Министърът се срещна също с президента Бархам Салих, както и с висши представители на иракското министерство на защитата, за разискване на битката против групировката "Ислямска страна ", заяви източник от иракското държавно управление.

Визитата протича откакто Багдад порица неотдавнашното изявление на президента Доналд Тръмп, че силите на Съединени американски щати ще употребяват позициите си в Ирак, с цел да следят Иран, което може да компрометира старателно уравновесените връзки на Ирак с авторитетния му комшия.

"Искам да мога да следя Иран ", сподели Тръмп пред телевизия "Си Би Ес нюз " предходната седмица и добави: "Ще продължим да следим и ще продължим да гледаме, а в случай че се появят проблеми, в случай че някой се опита да основава нуклеарни оръжия или други неща, ще го знаем даже преди тях ".

Близо 5000 американски бойци остават в Ирак 16 години след интервенцията на Съединени американски щати в близкоизточната страна.

Шанахан съобщи, че всички американски войски са там по покана на иракското държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР