Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви в петък,

...
Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви в петък,
Коментари Харесай

Илон Мъск се надява производството на електромобили на Tesla в Берлин да започне през октомври



Изпълнителният шеф на Tesla Inc. Илон Мъск съобщи в петък, че се надява гигафабриката на компанията покрай Берлин да получи публично утвърждение за произвеждане на първите си електрически автомобили през октомври или скоро по-късно, съобщи Ройтерс.

След като в предишното подлагаше на критика немската администрация, Мъск не направи сходни мнения по време на визитата си в завода, който се строи в Грюнхайде, на към 30 км от Берлин.

Компанията Tesla отсрочи предстоящото разкриване на гигафабриката до края на 2021 година, обвинявайки немските бюрократични трудности. Заводът също по този начин се сблъсква с локална социална опозиция заради опасения, свързани с околната среда.

" Очакваме с неспокойствие да получим утвърждението, с цел да създадем първите коли може би през октомври, в случай че имаме шанс “, сподели Мъск по време на посещаване в завода.

И въпреки всичко екологичната организация в Бранденбург към момента не е дала дефинитивно утвърждение, което значи, че не може да се изключи по-нататъшно закъснение даже до 2022 година

Към Илон Мъск се причисли и водачът на Християндемократическия съюз (ХДС) Армин Лашет, един от любимците за правоприемник на Ангела Меркел като канцлер на Германия след федералните избори през септември.

Лашет, чиито персонален рейтинг на утвърждение спадна преди федералните избори на 26 септември, откакто беше забелязан да се смее при посещаване в град, обиден от наводнения, съобщи, че Германия би трябвало да понижи бюрокрацията.

" Понякога човек има усещането, че изобретяването на нещо ново е софтуерно по-лесно от премахването на бюрокрацията в Германия “, сподели той пред кореспонденти, заставайки един до друг с Мъск.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР