Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на

...
Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на
Коментари Харесай

Астрофизик: Плановете на Мъск да изпрати хора на Марс са опасна илюзия

Изпълнителният шеф на SpaceX Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, възнамерява да изпрати милион души на Марс до 2050 година Мартин Рийс е почитан астрофизик и " Кралски астроном " във Англия. Той назовава проектите на Мъск " рискова заблуда ".

Ученият направи дръзките си забележки за подкаста Lord Speaker's Corner на Камарата на лордовете.

" Не мисля, че е реалистично и би трябвало да разгадаем проблемите си тук, на Земята ", сподели той. " Справянето с изменението на климата на Земята е дреболия спрямо превръщането на Марс в населен свят. Така че не мисля, че въобще би трябвало да държим това като дълготрайна цел. "

" Мисля, че може да има няколко луди пионери, живеещи на Марс, тъкмо както има хора, живеещи на Южния полюс. Въпреки че Червената планета е доста по-негостоприемна от Южния полюс ", сподели той. " Но концепцията за всеобща миграция, с цел да се избегнат проблемите на Земята, която той и няколко други галактически запалянковци одобряват, това съгласно мен е рискова заблуда. "

Вместо това Рийс предложи всяко човешко проучване на космоса да се финансира частно, а не с публични пари, като тясното съдействие сред НАСА и SpaceX на Мъск, тъй като държавните управления " би трябвало да бъдат доста съзнателни за сигурността и това прави експедициите доста скъпи ", сподели той.

Вместо това, Рийс предложи отдалечено ръководени роботи да правят по-голямата част от проучването, а " само хора, които в действителност имат огромен вкус за риск, би трябвало да отиват в космоса и те би трябвало да бъдат частно финансирани, а не от нас останалите. "

НАСА към този момент изследва търговски сътрудници, в това число SpaceX, за постигане до Марс, което безспорно ще коства безчет доста пари, написа dir.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР