Изпълнителният директор на Proton Technologies Анди Йен, компанията зад защитената

...
Изпълнителният директор на Proton Technologies Анди Йен, компанията зад защитената
Коментари Харесай

Шефът на Proton обвини Apple, че помагат на тирани

Изпълнителният шеф на Proton Technologies Анди Йен, компанията зад предпазената имейл услуга ProtonMail и VPN приложението ProtonVPN, разкритикува остро решението на Apple да блокира стартирането на актуализации за iOS приложението на ProtonVPN. Тези обновления, твърди Йен, усъвършенстват отбраните против завладяването на сметки и общата дискретност на приложението.

В началото на февруари тази година, военните в Мианмар анулират резултатите от извършените избори и вземат властта в свои ръце. Хората излизат на митинг, което води до над 250 убити и над 2500 арестувани. И до момента в който Организация на обединените нации към момента се бави с гласоподаване по мнение към рецесията в азиатската страна, то организацията предложи на локалните поданици, които желаят да споделят с представители на международната организация и публицисти доказателства за закононарушенията, които се правят от военните, да употребяват приложенията за предпазена връзка Signal и ProtonVPN. В деня след осъществения прелом, написа Йен, локалните поданици се обръщат точно към предпазеното приложение на Proton, с цел да преодолеят филтрирането на интернет наличието в страната. Новите регистрации в ProtonVPN от Минамар, дни след преврата скачат с над 250 пъти спрямо преди този момент.

Запитали Apple за повода за блокирането на последното обновяване, подадено към приложението, Proton Technologies получават отговор от компанията, че описанието на ProtonVPN в App Store нарушава точка от подписаното от двете страни съглашение. Само че има проблем: в никакъв случай до този миг, приложението не е нарушавало тази точка, а описанието постоянно си е било такова.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР