Изпълнителният директор на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен от

...
Изпълнителният директор на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен от
Коментари Харесай

Освободиха директора на Пирогов, заменя го хирургът д-р Константин Димов от Св. Анна

Изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен от поста си, съобщава .

Все още обаче публично здравното министерство не е оповестило промяната му.

 

Причината за отстраняването на доктор Димитров най-вероятно е одитът, осъществен в лечебното заведение, който сподели, че има финансови нарушавания. Данните от инспекцията оповести предходната седмица здравният министър проф. Христо Хинков.


Министърът на опазването на здравето чака прокурорски инспекции
„ Твърденията на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков не дават отговор на действителното финансово положение на УМБАЛСП „ Н. И. Пирогов “. Към момента лечебното заведение е измежду лечебните заведения, чиито задължения са стопени и няма нито лев просрочия. За интервала откогато съм шеф болничното заведение беше изведена на облага. Към месец ноември 2023 година болничното заведение е на облага в размер на 1 012 000 лева, а НЗОК дължи на „ Пирогов “ 5 087 000 лева за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лева от остарели години, а останалите са от тази година. Всякакви останали изказвания са погрешни и за жалост са опит за внушения в безспорен прорез с истината “, съобщи в писмена позиция доктор Валентин Димитров.

 

В Търговския указател от през вчерашния ден, 4 декември, са подадени документи със заповед за промяна на шефа на " Пирогов ", като заповедта е с дата 27 ноември.

 

 

Има и конкретизиране кой ще размени Димиртов. Това е доктор Константин Димов, който до момента работи в болница " Св. Анна " като лицево-челюстен хирург, само че в кариерата си е минал през " Пирогов ". Той ще е отпред на болничното заведение краткотрайно - до осъществяване на конкурс за нов шеф:

За да са в действие въпросните заповеди, те би трябвало да бъдат вписани в Търговския указател, освен импортирани.

 

Именитият доктор доктор Константин Димов бе в листата за общински съветници на Асен Ангелов, който на локалните избори на 29 октомври, се бореше за кметското място в София.

 

Авторитетният хирург доктор Константин Димов е второ потомство лицево-челюстен хирург, член на Експертния съвет по лицево-челюстна хирургия към Министерството на здравеопазването, както и на Европейската асоциация по лицево-челюстна хирургия. Помогнал е на стотици пациенти с вродени деформации, лицево-челюстни и онкологични болести и травматични повреди.

 

Д-р Димов е роден през 1972 година в София. Завършил е Факултета по дентална медицина в Медицинския университет в столицата, по-късно Медицинския факултет, а след това медицина и във Виена. Магистър по дентална медицина, хуманна медицина и здравен мениджмънт. Бил е част от екипа на Клиниката по Неврохирургия към столичната УМБАЛСМ Пирогов и ръководител на Съвета на шефовете на най-голямото лечебно заведение за незабавна медицина в България. В момента практикува в УМБАЛ „ Св. Анна ”. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР