Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова беше

...
Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова беше
Коментари Харесай

Имало ежедневни опити за хакерски атаки срещу НАП

Изпълнителният шеф на Националната организация за приходите Галя Димитрова беше изслушана от краткотрайната комисия в Народното събрание, основана поради приключването на персоналните данни на 5 млн. български жители от системата на Национална агенция за приходите.

По думите й към този момент са заложени по-конкретни правила за достъп, като защитна стена, осъществена на основата на предпазен код. Преконфигурирани са връзките на сървърите въз основата данни, реализирана е резистентност на връзките посредством тяхното повтаряне. Внедрен е и развой на от време на време архивиране на приложните сървъри за възобновяване им, в случай че има офанзива или срив в системата. Предстои и да се вкара двуфакторна идентификация на чиновниците.

Димитрова заяви, че опитите за офанзиви против приходната организация не престават и до ден сегашен, само че те са сполучливо предотвратявани посредством новите ограничения. В рамките на един ден е имало хиляди опити за хакерски офанзиви, само че те са били предотвратени. Имало е няколко следващи дни с интензивни опити за навлизане в системата.

"Електронните услуги, които предоставяме са от извънредно значение за приходите в бюджета. Те вършат по-лесно декларирането и заплащането на налозите. Отчитаме рекорден растеж на приходите. 2.5 милиарда повече доходи са събрани по отношение на миналата година ", сподели шефката на Национална агенция за приходите.

Главният секретар на Министерството на финансите Таня Георгиева увери, че целта на финансовото ведомство е поддържането и усъвършенстването на АйТи системите освен на организацията за приходите, само че и на Агенция "Митници ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР