Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес

...
Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на НКИЗ участва в Срещата на Европейските свободни зони в Скопие

Изпълнителният шеф на "Национална компания индустриални зони " ЕАД Антоанета Барес взе участие в първата панелна полемика по време на Срещата на Европейските свободни зони в Скопие, Република Северна Македония. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ.

По време на диалога Барес посочи традициите на България в бизнеса с високи технологии и уточни огромния дял на фирмите, които избират страната ни поради квалифицираните фрагменти и построените практики в IT региона.

Панелната полемика бе с присъединяване на министъра на стопанската система на Северна Македония Крешник Бектеши, изпълнителният шеф на Свободните зони в Северна Македония Александър Младеновски, доктор Драган Костич, член на Борда на шефовете на Световната организация на свободните зони, както и Григорис Стергюлис, изпълнителен шеф на Enterprise Greece, формалната организация на Република Гърция, насърчаваща вложенията в страната. В ролята на модератор влезе журналистът на "Файненшъл Таймс " и "Глобал Маркетс " Себастиен Шехади.

По време на полемиката Антоанета Барес очерта какъв брой значима е връзката сред бизнеса и просветителните институции, като даде за образец самодейността на НКИЗ Fast Tracking Success, ориентирана към ускорено професионално създаване на младите фрагменти на университетите и професионалните гимназии посредством непрекъсната претовареност и стажове в задгранични компании в индустриалните зони. Изпълнителният шеф на НКИЗ означи и потребността висшите образователни заведения да образоват фрагменти, които дават отговор на динамичните условия на бизнеса.

Тя добави още, че се търси синхронизация на стратегиите на образование в университетите с потребностите на бизнеса. На въпрос дали е належащо държавните насърчителни ограничения за вложителите да са разнообразни за локални и задгранични предприятия, Барес изясни, че българската страна не прави разлика сред двете, само че даде за образец облекченията, които получават сертифицирани вложители - от страната или от чужбина, - в регионите с висока безработица у нас, като посочи, че фокусът, подложен от страната, е развиването на районите. Тя добави, че насърчителните ограничения са напълно съобразени със законодателството на Европейския съюз и регулациите на държавната помощ.

Срещата на Европейските свободни зони продължава от 2 до 4 май 2019 година в Скопие, като в нея вземат участие повече от 350 публични лица и представители на бизнеса. В рамките на събитието попадат панелни полемики, диалози, срещи, като е включено и посещаване на Свободна зона Скопие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР